Η Johnson & Johnson προβλέπει έσοδα 2,5 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο

Η Johnson & Johnson προβλέπει έσοδα 2,5 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλήσεις που θα αγγίξουν φέτος τα 2,5 δισ. δολ. από το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson, βάσει της τιμής των 5 δολ. ανά δόση που ισχύει σήμερα. Αυτή αναμένεται να ανέλθει στα 8 δολ. ανά δόση έως το τέλος του χρόνου. Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής οικονομικής διεύθυνσης της J&J Τζόζεφ Γουόλκ επισήμανε πως μέσα στο 2021 η εταιρεία εκτιμά ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή 500-600 εκατ. δόσεων του εμβολίου της. Ωστόσο, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην παραγωγή, η εταιρεία φαίνεται πως αποκλίνει από τον στόχο παραγωγής 1 δισ. δόσεων κατά τη φετινή χρονιά.

Οπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του εμβολίου ανήλθαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 164 εκατ. δολ., με το σύνολο των πωλήσεων να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 264 εκατ. δολ. Οι προβλέψεις της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας για το ύψος που θα κινηθούν φέτος οι πωλήσεις της απέχουν σε σύγκριση με αυτές που αναμένουν οι εταιρείες Pfizer και Moderna, των οποίων τα εμβόλια έλαβαν έγκριση από τις αμερικανικές αρχές λίγους μήνες νωρίτερα από της Johnson & Johnson. Ενδεικτικά, η Pfizer αναμένει ετήσιες πωλήσεις ύψους 26 δισ. δολ. και η Moderna 19,2 δισ. δολ. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, ο κ. Γουόλκ αναφέρθηκε στις προβλέψεις για την πορεία του 2022 τονίζοντας πως «είναι απλώς πολύ νωρίς για να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με την προοπτική των πωλήσεων του εμβολίου για το 2022, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί για την ενισχυτική δόση του εμβολίου καθώς και των μεταλλάξεων του κορωνοϊού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή