Aύξηση πωλήσεων αναμένει η United Airlines

Aύξηση πωλήσεων αναμένει η United Airlines

Κατέγραψε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημίες, αλλά προβλέπει κέρδη για τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2021

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines κατέγραψε ζημίες για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της τετραπλασιάστηκαν από την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις μέσω μιας ισχυρής ανάκαμψης της εσωτερικής ζήτησης. Τα ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ σχεδόν ανέκαμψαν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πετούν για τις διακοπές τους ή για να επισκεφθούν φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, έπειτα από μία μαζική εκστρατεία εμβολιασμού. Η United, που έχει την έδρα της στο Σικάγο, ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί το πτητικό πρόγραμμά της στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις της για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου θα καταγραφούν σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, δρομολογώντας μία ουσιαστική εξέλιξη για την αναφερόμενη αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με τη United, οι πωλήσεις της επιχειρηματικής θέσης, αλλά και τα διεθνή ταξίδια με αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, τομείς των υπηρεσιών της για τις οποίες είναι πιο εκτεθειμένη στον ανταγωνισμό, ανακάμπτουν ταχύτερα από τις προβλέψεις, ενώ η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως από το 2023. Οι προσαρμοσμένες ζημίες καθαρών κερδών για τη United περιορίστηκαν στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,91 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9,31 δολάρια ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο. Οι οικονομικές ζημίες της εταιρείας καταγράφηκαν στα 434 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η United ανακοίνωσε ότι αναμένει να είναι κερδοφόρα στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 5,47 δισεκατομμύρια δολάρια, από περίπου 1,47 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 5,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες υποβαθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πανδημίας COVID-19, που προκαλούνται από την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, το οποίο έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ, αλλά και σε αρκετές άλλες χώρες. Τα έσοδα δευτέρου τριμήνου της United καταγράφηκαν περίπου στο 50% από τα σχεδόν 10 δισεκατομμύρια έσοδα που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, πριν η ταξιδιωτική βιομηχανία δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Η τιμή των μετοχών της μειώθηκε κατά 0,5% στα 46,08 δολάρια, αφού ο δείκτης των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών κατέγραψε χθες τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη του από τον περασμένο Νοέμβριο. Καθώς η ζήτηση επιστρέφει, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επωφελήθηκαν από ένα πακέτο ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την COVID-19 για την υποστήριξη της μισθοδοσίας των εργαζομένων, έχουν κινητοποιηθεί για την ταχεία αποκατάσταση των δραστηριοτήτων τους.

Η United ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έχει καταχωρίσει στην ιστορία της, αναφορικά με την προμήθεια 270 επιβατικών αεροπλάνων, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εσωτερικής ταξιδιωτικής ζήτησης κατά περίπου 30%, αλλά και της βελτίωσης της θέσης της έναντι του ανταγωνισμού τόσο για τις προνομιακές θέσεις ταξιδιού όσο και για τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια σειρά επενδύσεων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητά της και την καινοτομία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες διερευνώνται σχετικά με το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Η ανταγωνιστική της United, η Delta Airlines ανέφερε κέρδη τριμήνου την προηγούμενη εβδομάδα. Η American Airlines και η Southwest Airlines αναμένεται ότι θα ανακοινώσουν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματά τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή