ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Επένδυση 1 δισ. για τη νέα παραλία

Το μεγαλύτερο μέρος των έργων του παράκτιου μετώπου, που αρχίζουν το 2022, θα έχει παραδοθεί έως το 2025

Ελληνικό: Επένδυση 1 δισ. για τη νέα παραλία

Σε 1 δισ. ευρώ θα ανέλθει το ύψος της συνολικής επένδυσης για την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού, αναφέρει η Ladma Development, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το μεγαλύτερο μέρος των έργων του παράκτιου μετώπου που αρχίζουν το 2022 θα έχει παραδοθεί έως το 2025, αναφέρει η εταιρεία, ενώ στόχος είναι ορισμένα από τα έργα να παραδοθούν και πριν από το πέρας της πενταετίας.
Η μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών και παροχών. Θα διαθέτει 400 θέσεις ελλιμενισμού και θα μπορεί να φιλοξενεί σκάφη έως 80 μέτρα, κερδίζοντας εξέχουσα θέση στον χάρτη του παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού.

Αναφορικά με τη Marina Galleria επισημαίνεται ότι θα εκτείνεται σε συνολικά 22.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 χώρους εστίασης. Θα προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας αλλά και ψυχαγωγίας. Οσον αφορά τον χώρο της μόδας, έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και υπάρχει επικοινωνία με κορυφαία brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, και στον χώρο της εστίασης υπάρχουν ήδη προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικά επώνυμα εστιατόρια από το εξωτερικό αλλά και Ελληνες σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα σε αυτόν τον χώρο. Από χθες, στο website της Marina Galleria (www.theellinikonmarinagalleria.com), οι εταιρείες και οι επαγγελματίες που το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν και να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής φόρμας.

Πρωταρχικής σημασίας είναι η Marina Galleria να αντιπροσωπεύει τη μοναδικότητα της ελληνικής κουλτούρας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην προσέλκυση αναγνωρισμένων ελληνικών brands και Ελλήνων δημιουργών, καθώς στόχος είναι να αναδειχθούν τα ελληνικά ονόματα στο διεθνές κοινό.
H Marina Galleria έχει σχεδιαστεί από τον διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο συγκεντρώνονται κυρίως εμπορικά καταστήματα, καφέ και αίθρια, ενώ στον πρώτο όροφο οι επισκέπτες θα βρουν πληθώρα από βραβευμένα εστιατόρια, κομψά καφέ και μπιστρό με θέα τη θάλασσα.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 100-125 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Lamda Development. Γενικότερα το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι έντονο και υπερβαίνει τις προσδοκίες, αναφέρει η Lamda Development. Εκτιμάται ότι οι επισκέπτες της Marina Galleria θα ανέρχονται σε επτά εκατομμύρια κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της.