ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με το 2020

Αύξηση έως και 130% στις αφίξεις τουριστών σε σχέση με το 2020

Σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών κινείται ο τουρισμός, όπως δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ο αρχικός στόχος ήταν για τουριστικές αφίξεις διπλάσιες σε σχέση με το 2020 και μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, όμως τα τελευταία στοιχεία, έως και την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνουν ότι οι αφίξεις κινούνται στο 130% των επιπέδων του 2020 και είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο κ. Πατέλης.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες που γεννά η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». Πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, είπε, επικαλούμενος και τα προγράμματα εμβολιασμού. Αλλωστε, όπως επισήμανε, οι επιδόσεις του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο απέδειξαν ότι η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον τουρισμό όσο πιστεύει ο κόσμος. Η μεταποίηση, οι εξαγωγές και οι κατασκευές εμφανίζουν ισχυρές επιδόσεις, σημείωσε. Τέλος, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε τόσο στα έργα όσο και στις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», κάνοντας ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ και στα έργα σε Τατόι, Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βοτανικό, μεταξύ άλλων. Από τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό και στο ασφαλιστικό, ενώ τόνισε και τη συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων που θα γίνουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπει σε φάση ανάπτυξης.