Χρηματιστήριο: Σε καλοκαιρινή ραστώνη οι επενδυτές

Χρηματιστήριο: Σε καλοκαιρινή ραστώνη οι επενδυτές

Το Χ.Α. δείχνει να έχει ξεπεράσει τον φόβο της διόρθωσης, με τις επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις να συνεχίζονται

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπιους ρυθμούς συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή και για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει μία ανάσα από τα επίπεδα προ sell off, δηλαδή τις 866 μονάδες της 16/7. Ο επίμονα χαμηλός τζίρος συνεχίζει να μη βοηθάει την αγορά να αποκτήσει ισχυρό ανοδικό μομέντουμ, τη στιγμή που τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στην πλειονότητά τους βρίσκονται σε… διακοπές, αξιολογώντας τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ αλλά και τις εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη «Δέλτα» και τον πιθανό αντίκτυπο σε ΑΕΠ και τουρισμό. Εστω όμως και έτσι, και εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, το Χ.Α. δείχνει να έχει ξεπεράσει τον φόβο της διόρθωσης, με τις επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις να συνεχίζονται, ενώ στα θετικά τοποθετούν οι αναλυτές το γεγονός ότι το ενδιαφέρον έχει στραφεί και σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εκτός από τα large caps.  

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 864.44 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,68 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,75%, στις 2.069,09 μονάδες, στο +0,49% και στις 1.413,35 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, και ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε και ενισχύθηκε κατά 1,73% στις 522,21 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Eurobank (+2,78%), ΕΥΔΑΠ (+2,48%) και ΔΕΗ (+2,9%), ενώ με άνοδο άνω του 1% έκλεισαν οι Alpha Bank, Coca-Cola, Jumbo, Σαράντης, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, ΕΛΠΕ, Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,27%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,99%.

Η ολοκλήρωση πολλών και σημαντικών σε μέγεθος αυξήσεων κεφαλαίου και η έκδοση ομολόγων απελευθέρωσε κάποιες δυνάμεις στην αγορά και έδωσε μια μικρή ανάσα ανόδου στο ταμπλό, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Το στέγνωμα στη ρευστότητα αποτυπώθηκε και στις μέσες ημερήσιες συναλλαγές, οι οποίες υποχώρησαν διαμορφώθηκαν στο δεύτερο χαμηλότερο μέσο ημερήσιο επίπεδο εβδομάδας για το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή