Εκτίναξη εσόδων για τη Louis Vuitton λόγω ΗΠΑ και Κίνας

Εκτίναξη εσόδων για τη Louis Vuitton λόγω ΗΠΑ και Κίνας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζωηρή ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα συνέβαλε στο να εκτιναχθούν τα κέρδη του μεγαλύτερου ομίλου ειδών πολυτελείας και υψηλής ραπτικής στον κόσμο, του Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) – και όλα αυτά χάρη στις πωλήσεις ενδυμάτων και τσαντών με την υπογραφή των Dior, Fendi και Louis Vuitton, των εμπορικών σημάτων που ανήκουν μεταξύ πολλών άλλων στον Louis Vuitton. Κατά τις πρωινές συναλλαγές στο Παρίσι η τιμή της μετοχής της γαλλικής εταιρείας, την οποία ίδρυσε ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, είχε χθες μια άνοδο της τάξης του 1,6%, αν και οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση. Ο ανταγωνιστικός όμιλος Richemont, στον οποίο ανήκουν και τα εμπορικά σήματα Cartier και Van Cleef & Arpels, ανακοίνωσε αυξημένες πωλήσεις 129% το δεύτερο τρίμηνο. Οι καταναλωτές, όπως και στην περίπτωση του LVMH, επανήλθαν δριμύτεροι μετά την άρση των περιορισμών και την επέκταση των εμβολιαστικών προγραμμάτων. «Είναι πολύ θετική η εικόνα που έχουμε από την τοποθέτηση των εμπορικών σημάτων Louis Vuitton και Dior σε ποικίλες αγορές, αλλά και την αμετάβλητη ζήτηση των κατά τόπους καταναλωτών για τα είδη πολυτελείας», παρατηρούν σε έκθεσή τους οι αναλυτές του χρηματιστηριακού οίκου Cowen & Company. O συγκεκριμένος κλάδος κατορθώνει και ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία διέκοψε τις μετακινήσεις από τη μία χώρα και τη μία ήπειρο στην άλλη, ενώ προσωρινά έπαυσε τη λειτουργία των καταστημάτων. 

Κι ενώ ορισμένοι από τους μικρότερους ανταγωνιστές του ακόμα αγωνίζονται να ορθοποδήσουν, ο γαλλικός κολοσσός LVMH χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα εργαλεία του για να καλύψει το χαμένο έδαφος διοργανώνοντας εκστρατείες διαφήμισης και προώθησης σε όλα τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών δικτύων. Αθροιστικά οι πωλήσεις του ανήλθαν κατά 84% το δεύτερο τρίμηνο και σε ετήσια βάση στα 14,7 δισ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα λειτουργικά κέρδη υπερτετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv. «Eκτιμούμε πως σε μεγάλο βαθμό ανάλογες θα είναι οι επιδόσεις του LVMH και το δεύτερο εξάμηνο, χάρη στη γενικότερη κινητικότητα στον κλάδο», επισημαίνουν, τέλος, αναλυτές του χρηματιστηριακού οίκου Jefferies.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή