Φωτιά στη Σταμάτα: Σε επιφυλακή ο ΑΔΜΗΕ

Φωτιά στη Σταμάτα: Σε επιφυλακή ο ΑΔΜΗΕ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός και με τις «μάνικες» στο χέρι βρίσκονται από χθες τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ στο Κέντρο Ελέγχου του Αγίου Στεφάνου όπου χτυπάει η «καρδιά» του ηλεκτρικού συστήματος μεταφοράς της χώρας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σταμάτας απείλησε και υποδομές του, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει προβλήματα. Σε επιφυλακή βρίσκεται και ο μηχανισμός του ΔΕΣΦΑ που περιήλθε σε αντίστοιχη θέση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πυρκαγιάς στα Μέγαρα όπου βρίσκονται κρίσιμες υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου. Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να δοκιμάσουν και τις αντοχές των παλαιών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που επιστρατεύονται και σε αυτόν τον καύσωνα για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης. Πιο θωρακισμένο έναντι των υψηλών φορτίων είναι πάντως το σύστημα υψηλής τάσης μετά την αντικατάσταση του μετασχηματιστή στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου που είχε υποστεί βλάβη και την εγκατάσταση ενός ακόμη νέου.

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του χθες απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το πώς θα κλείσει φέτος η τουριστική σεζόν. Περιορίστηκε να υπογραμμίσει πως οι επόμενες 4 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και έκανε έκκληση για μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Η αυτοσυγκράτηση που επέδειξε ο υπουργός δεν είναι τυχαία. Χθες η Γερμανία έβαλε την Ισπανία στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες και όσοι Γερμανοί επιστρέφουν από εκεί θα τίθενται σε καραντίνα. Αν συμβεί το ίδιο και με την Ελλάδα, ακόμη και η πιο συντηρητική εκτίμηση θα φαντάζει υπερβολικά αισιόδοξη.  

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αδωνις Γεωργιάδης

Αν και εμβολιασμένος δεν ξέφυγε από τον κορωνοϊό ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ο ίδιος χθες το πρωί με ανάρτησή του στο Twitter ότι καθώς εμφάνισε πυρετό, υπεβλήθη σε τεστ μοριακού ελέγχου και βγήκε θετικός στην COVID-19. «Είμαι σχεδόν 49 ετών και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι εμβολιασμένος», έγραψε σχετικά. Πρόσθεσε ότι είναι καλά και θα εξακολουθήσει να εργάζεται κανονικά μέσω Διαδικτύου. 

Η ΑΑΔΕ αποκτά σύγχρονο στρατηγείο

Νέα στέγη αποκτά το στρατηγείο ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σε ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις βέλτιστες πρακτικές που διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον και φυσικά καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές. Εκτός από τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα του νέου κτιρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και στην ασφάλεια των εργαζομένων. Ολες οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές πυροπροστασίας, αντισεισμικότητας και ταχύτητας εκκένωσης ακολουθούν και εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες, βέλτιστες πρακτικές, ο οποίες είναι τοποθετημένες πολύ υψηλότερα από τα υποχρεωτικά ισχύοντα κριτήρια. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν το κτίριο είναι «μακέτα» ή έχει ολοκληρωθεί και το πού βρίσκεται.

Νέος στρατηγικός επενδυτής στην Premia

Εναν ακόμη στρατηγικό επενδυτή από τη Σουηδία διαθέτει πλέον η Premia Properties. Ο λόγος για τον όμιλο ακινήτων Fastighets AB Balder, που απέκτησε το 17,22% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου της Premia. Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 16 δισ. ευρώ και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Ο όμιλος Balder αναπτύσσει, διαχειρίζεται και κατέχει συγκροτήματα κατοικιών και επαγγελματικά ακίνητα σε Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Μεγ. Βρετανία και Γερμανία. Το 60% των ακινήτων του χαρτοφυλακίου είναι οικιστικά, το 19% είναι γραφεία, το 8% εμπορικά καταστήματα και το 14% εντάσσεται σε άλλες κατηγορίες, όπως π.χ. θέσεις στάθμευσης και άλλα ακίνητα. Μετά την αύξηση κεφαλαίου, το ποσοστό συμμετοχής της Sterner Stenhus του ομογενούς επιχειρηματία Ηλ. Γεωργιάδη διαμορφώνεται σε 40,87%. Επιπλέον 10,7% ελέγχει η Nequiter Invest και σχεδόν 10% οι εταιρείες συμφερόντων του κ. Τσίκλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή