Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές

Με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, η χθεσινή αποδείχθηκε κερδοφόρος για τις ευρωπαϊκές μετοχές χάρις στα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα τραπεζών και επιχειρήσεων. Οι παράγοντες αυτοί βελτίωσαν το κλίμα μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι αγνόησαν τις πρότερες ανησυχίες τους για την εκστρατεία των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας κατά των κινεζικών ομίλων με ισχυρή επιρροή. Επιπλέον, οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία μετά το πέρας τις διήμερης συνεδρίασης θα ανακοίνωνε χθες τις αποφάσεις της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,66%, ενώ την Τρίτη και τη Δευτέρα είχε πτώση. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 0,29%, με 0,33% στη Φρανκφούρτη ο DAX, με 1,18% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,70 ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX με 0,40% στη Μαδρίτη.

Η τιμή της μετοχής της βρετανικής τράπεζας Βarclays εμφάνισε άνοδο 2%, αφότου ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει την καταβολή μερισμάτων χάρις στο ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου υπερσκέλισαν τις προβλέψεις. Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενομένων τριμηνιαία κέρδη. Θετικά για τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη λειτούργησε η άνοδος της μετοχής κατά 3,8% της γαλλικής εταιρείας συμβούλων και πληροφορικής Capgemini, η οποία αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προοπτικές της για το 2021. Ο επίσης γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Kering είχε άνοδο της τάξεως του 3,6%, διότι οι πωλήσεις Απριλίου – Ιουνίου σχεδόν διπλασιάστηκαν χάρις στις επιδόσεις του οίκου Gucci, ο οποίος του ανήκει. Οι αναλυτές αναμένουν, οι εταιρείες που συναποτελούν τον Stoxx 600 να ανακοινώσουν αύξηση κερδών της τάξεως του 120,8% το δεύτερο τρίμηνο έναντι της πρόβλεψης του 115,2% την προηγούμενη εβδομάδα, όπως εκτιμά η Refinitiv IBES. Οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπερσκέλισαν τον S&P 500 στην αμερικανική αγορά και εν αναμονή της απόφασης της Fed, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν κάποια ένδειξη για το πότε θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης. Πριν από το κλείσιμο χθες οι Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν πτώση κατά 0,40% και 0,21% αντιστοίχως, ενώ κέρδη είχε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατά 0,56%.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή