Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος 0,06% με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος 0,06% με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43 εκατ. ευρώ. Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο αποδείχθηκε για το Χρηματιστήριο Αθηνών το «οχυρό» των 900 μονάδων για ακόμη μία συνεδρίαση, καθώς αν και επέστρεψε έστω και οριακά στα κέρδη μετά την παύση του ανοδικού σερί την Τρίτη, δεν κατάφερε να διασπάσει το σημαντικό αυτό επίπεδο στήριξης.

Παρότι «είχε με το μέρος του» το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, το αρνητικό άνοιγμα στη Wall Street αλλά και το ενδοσυνεδριακό «γύρισμα» των τραπεζών δεν βοήθησαν να πετύχει κάτι καλύτερο. Οι αγοραστές συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ κινητικότητα καταγράφηκε και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε στενό εύρος και σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,06% και έκλεισε στις 895,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43 εκατ. ευρώ. Οριακά ήταν τα κέρδη και στην υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον FTSE25 να κλείνει στο +0,01% και στις 2.152,23 μονάδες και τον mid cap στο +0,02% και στις 1.442,83 μονάδες. Αν και κινήθηκε με κέρδη στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ο τραπεζικός δείκτης «γύρισε» στα αρνητικά λίγο πριν από το τέλος και έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 548,93 μονάδες. Από τα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά έκλεισαν μόνο επτά τίτλοι, με τις ΔΕΗ (+1,77%), Coca-Cola (+1,58%) και Μυτιληναίος (+1,10%) να ξεχωρίζουν, ενώ στο -5,59% έκλεισε η Ελλάκτωρ και στο -2,24% η ΕΧΑΕ.

​​​​​​Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά χθες, με τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου να κλείνει με μικρά κέρδη 0,26%, καθώς είχαν δημοσιευθεί στοιχεία που φέρουν τον κρίσιμο τομέα των υπηρεσιών της Βρετανίας να σημειώνει ανάπτυξη μεγαλύτερη από τις προβλέψεις. Με κέρδη 0,86% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης και με μικρά κέρδη 0,33% ο CAC 40 του Παρισιού. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και ψυχαγωγίας και όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές οι αγορές φαίνεται να αδιαφορούν για τη μετάλλαξη «Δέλτα». Στον αντίποδα, η Wall Street άνοιξε με άνοδο, αλλά το βράδυ οι σημαντικότεροι δείκτες της «γύρισαν» σε αρνητικό πρόσημο όταν στέλεχος της Fed μίλησε για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή