Καθεστώς fast track για τέσσερις επενδύσεις

Καθεστώς fast track για τέσσερις επενδύσεις

Εγκρίθηκαν από τη διυπουργική επιτροπή. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 761,35 εκατ. ευρώ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινο φως» σε τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 761,35 εκατ. ευρώ άναψε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη. Στα έργα τα οποία εγκρίθηκαν χθες από τη ΔΕΣΕ, προκειμένου να ενταχθούν στο καθεστώς fast track, περιλαμβάνεται και το Voula Project, το οποίο συναντά την έντονη αντίδραση της οικείας δημοτικής αρχής, η οποία υποστηρίζει ότι το εν λόγω έργο είναι αντίθετο με τον ισχύοντα κατά τον ρυμοτομικό σχεδιασμό χαρακτήρα της περιοχής ως αμιγούς κατοικίας.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν χθες από τη ΔΕΣΕ είναι οι ακόλουθες:

— Ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου 700 MW με επενδυτικό φορέα την εταιρεία Ενιπέας Μονοπρόσωπη Α.Ε. Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό επένδυσης 350 εκατ. ευρώ. Το φωτοβολταϊκό πάρκο προγραμματίζεται να γίνει στις περιοχές Σκοπιά και Καλλιθέα στα Φάρσαλα.

— Ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 362,75 MW από τον όμιλο Καράτζη. Το έργο αφορά 56 φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο Κιλκίς και στη Λάρισα, επένδυση ύψους άνω των 180 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» για τη δημιουργία 26 φωτοβολταϊκών σταθμών στη Μαγνησία, στη Λάρισα και στο Κιλκίς ύστερα από αίτηση που είχε υποβάλει τον Ιούλιο του 2020.

— Voula Project με επενδυτικό φορέα την VHPH Properties Μονοπρόσωπη Α.Ε. Πρόκειται για επένδυση ύψους 135,9 εκατ. ευρώ στην περιοχή Εξοχή της Βούλας. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη, σε τρεις φάσεις, σε έκταση περίπου 71.000 τετραγωνικών μέτρων, 250 έως 350 διαμερισμάτων, όπως και γυμναστηρίων, πισινών και υπόγειων χώρων στάθμευσης. Η VHPH Properties είναι σχήμα ειδικού σκοπού που δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών Hines και Henderson Park.

— Τουριστικό θέρετρο στην περιοχή Κουκουναριές της Σκιάθου με επενδυτικό φορέα την Elivi Hotels, προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει συνολική δυναμικότητα 267 δωματίων και 534 κλινών, σε έκταση 129 στρεμμάτων. Ειδικότερα θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 58 δωμάτια, 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bungalows, καθώς και 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα και bungalows διαφόρων τύπων. Επιπλέον θα περιλαμβάνει πολυτελές κέντρο ευεξίας και spa με σύγχρονο γυμναστήριο, ένα κεντρικό εστιατόριο και δύο θεματικά, και δύο αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ παράλληλα προβλέπεται και δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης για τις ανάγκες της επένδυσης. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του νέου επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στα τέσσερα έτη. Κατά τη λειτουργία του νέου τουριστικού συγκροτήματος προβλέπεται η δημιουργία 320 νέων θέσεων εργασίας.  Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η ΔΕΣΕ ενέκρινε την τροποποίηση προηγούμενης απόφασης που αφορά στην ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία ενός καινοτόμου εμπορικού πάρκου αναψυχής» στον νομό Ηρακλείου, με επενδυτικό φορέα την εταιρεία «ΒΗΤΑ ΠΡΩΤΗ Α.Ε.».

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΣΕ συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Παπαθανάσης, Κ. Σκρέκας, Α. Σκέρτσος, Κ. Φραγκογιάννης, Ορ. Καβαλάκης, Γ. Σμυρλής και Α. Σκλάβος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή