Ισχυρό δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε ο όμιλος ΟΤΕ

Ισχυρό δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε ο όμιλος ΟΤΕ

Συμφωνία Cosmote TV με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΦΗ για τη μετάδοση των αγώνων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση μεγεθών κατέγραψε ο όμιλος ΟΤΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, κατά το οποίο οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης ήταν έντονες. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα, ο ΟΤΕ εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο αυξημένο κατά 8% κύκλο εργασιών, ύψους 827,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας στην Ελλάδα 10% άνοδο τζίρου, με τα έσοδα περιαγωγής να ανακάμπτουν: ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρώ, παραμένουν χαμηλότερα κατά 40% σε σχέση με το 2019, αλλά είναι τριπλάσια συγκριτικά με το 2020. Στη χώρα μας, τα έσοδα συνέχισαν να αυξάνονται για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά 9,6%, στα 758,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων (EBITDA) μετά από μισθώσεις (AL) διαμορφώθηκαν σε 310,4 εκατ. ευρώ (+7%).

«Ο όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο στην Ελλάδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, που επηρεάστηκε σημαντικά από την υγειονομική κρίση. Καταφέραμε να ενισχύσουμε τις επιδόσεις μας σε όλους τους κύριους δείκτες (KPIs) και τις γραμμές εσόδων», δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Στη Ρουμανία, τα EBITDA (AL) του κλάδου κινητής αυξήθηκαν κατά 26,4% και ο ΟΤΕ πρόκειται να αποκτήσει το 30% της Telekom Romania στην Telekom Romania Mobile, μερίδιο που αποτιμάται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω συναλλαγή, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, αποτελεί όρο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πραγματοποιηθεί η πώληση στην Orange Romania του 54% που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania.

Σε επίπεδο ομίλου, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 241,5 εκατ. ευρώ, από 184,3 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της εισηγμένης να αναμένει ενίσχυση των εσόδων και αύξηση της κερδοφορίας το 2021 παρά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταλλάξεις της COVID-19.

Με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό του περιεχομένου της, η Cosmote TV βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ομάδες της Super League για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους. Ηδη, όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, η Cosmote TV έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, ενώ το «μπουκέτο» της περιλαμβάνει τα δικαιώματα των Premier League, Europa League, UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Για την πειρατεία οπτικοακουστικών παραγωγών, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι έχουν γίνει προσπάθειες σε νομοθετικό επίπεδο για τον περιορισμό του φαινομένου που συνεπάγεται διαφυγόντα έσοδα για πολιτεία και εταιρείες και υπονομεύει την ποιότητα του περιεχομένου, με την προωθούμενη προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση να «είναι ικανοποιητική». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή