Αύξηση τζίρου κατά 22% για την «Ικτίνος»

Αύξηση τζίρου κατά 22% για την «Ικτίνος»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κύκλου εργασιών σε ποσοστό 22,05%, στα 19,48 εκατ. ευρώ, εμφάνισε σε ενοποιημένο επίπεδο, το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, η μαρμαροβιομηχανία «Ικτίνος». Επίσης, σε επίπεδο ομίλου η εισηγμένη ενίσχυσε τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) κατά 83%, στα 6,57 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν κατά το πρώτο εξάμηνο και τα κέρδη μετά φόρων, που ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, από μόλις 100.400 ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της «Ικτίνος» ανέρχεται σε 51,1 εκατ. ευρώ, με τη μαρμαβιομηχανία να καταγράφει συνολικές υποχρεώσεις 71 εκατ. ευρώ (-5,3%), από τις οποίες ποσό 14,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί σε βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η «Ικτίνος» έλαβε επταετούς διάρκειας ομολογιακό δάνειο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την επαναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, με μοναδική κάλυψη την προσωπική εγγύηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Ευ. Χαϊδά.

Από το σύνολο των πωλήσεων της «Ικτίνος», άνω του 96% κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού, ενώ σχεδόν το 60% της παραγωγής κατευθύνεται στην Κίνα. Οπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, η Κίνα, που στις αρχές του 2020 ήταν το επίκεντρο της πανδημίας, ανέκαμψε σύντομα, επιστρέφοντας στην κανονικότητα προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς. Σημαντικό μερίδιο στις πωλήσεις κατέχουν επίσης οι ΗΠΑ, οι χώρες του Αραβικού κόλπου, η Νότια Αμερική και η Ευρώπη, με την «Ικτίνος» να προβλέπει ότι θα υπάρξει άμεση βελτίωση παγκοσμίως, επειδή τα μεγάλα έργα του εξωτερικού που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας επανεκκινούν. 

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ομίλου δηλώνει αισιόδοξη ως προς την εξέλιξη των πωλήσεων, καθώς λαμβάνει «ιδιαίτερα ενθαρρυντικά» μηνύματα από τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται, όπως και από αυτές που ήδη έχουν συναφθεί και υλοποιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή