Στους πωλητές τα ηνία του χρηματιστηρίου, παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

Στους πωλητές τα ηνία του χρηματιστηρίου, παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στο θετικό κλίμα στο εξωτερικό και στα νέα ιστορικά ρεκόρ στο άνοιγμα της Wall Street, το Χρηματιστήριο Αθηνών υπέκυψε στις πιέσεις που άσκησαν οι πωλητές, χάνοντας τις 900 μονάδες, με τον τζίρο ωστόσο να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η μεταβλητότητα είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, μετά και το σερί ανόδου, κάτι που δείχνει ότι θα χρειαστούν νέοι καταλύτες αλλά και συναλλακτική ώθηση για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να αποκτήσει εκ νέου ανοδική τάση. Το επίπεδο των 900 μονάδων συνιστά ένα σημαντικό σημείο αντίστασης, οπότε η επαναπροσέγγισή του θα αποτελέσει το «στοίχημα» και της νέας εβδομάδας.

Στα στατιστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,09%, στις 864,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,11%% στις 2.145,56 μονάδες, ενώ στο -0,87% και στις 1.427,035 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ο τραπεζικός δείκτης δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας κατά 1,81% στις 549,6 μονάδες, με την Τράπεζα Πειραιώς να κλείνει στο -3,65%, την Alpha Bank στο -1,92%, την Εθνική Τράπεζα στο -1,61% και τη Eurobank στο -1%.

Από τα υπόλοιπα blue chips, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η Ελλάκτωρ στο -4,25% και ακολούθησαν οι ΑΔΜΗΕ (2,3%) και Μυτιληναίος (-2,09%), ενώ μόνο δύο τίτλοι έκλεισαν στα θετικά, ο ΟΛΠ και η Motor Oil.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,59%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,47%.

Στην Ευρώπη

​​​​​​Αμετάβλητος ήταν χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, ενώ συνολικά οι δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων στη Γηραιά Ηπειρο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με κέρδη, με την αρωγή θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με 0,04%, με 0,11% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 0,53% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 1,30% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,48% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού χθες οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 πριν από το κλείσιμο της αγοράς εμφάνιζαν άνοδο κατά 0,40% και 0,16% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή