Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις αρχικές έντονες πιέσεις, με τις τραπεζικές μετοχές να αναλαμβάνουν κυρίως τη στήριξη της αγοράς, ενώ επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις σημειώθηκαν σε αρκετά blue chips και τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η μεταβλητότητα έδωσε και πάλι το «παρών», ενώ ο τζίρος συνέχισε στα γνωστά για την… εποχή επίπεδα, κάτι που αναμενόταν, αλλά ωστόσο δεν παύει να κάνει την αγορά ευάλωτη στους πωλητές, όπως απέδειξε και η συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή πτώση της τάξης του 0,04% και έκλεισε στις 893,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά επίσης κατά 0,07% στις 2.144,15 μονάδες, ενώ στο +0,89%% και τις 1.439,8 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε κλείνοντας με άνοδο 1,27% στις 556,59 μονάδες, με την Εθνική Τράπεζα να κλείνει στο +2,66%, τη Eurobank στο +1,24%, την Alpha Bank στο +0,98%, ενώ σταθεροποιητικά στο 1,45 ευρώ έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, κέρδη άνω του 1% κατέγραψαν οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, Βιοχάλκο και ΕΧΑΕ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Coca-Cola (-2,69%). Από τα mid caps ξεχώρισαν με κέρδη άνω του 3% τα Πλαστικά Θράκης, η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Ιντρακόμ.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, βραχυπρόθεσμα η αγορά πρέπει να συντηρήσει τις 890 μονάδες αν θέλει να δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τις 930 μονάδες.

​​​​​​Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από μια εβδομάδα ανόδου που κατέγραψε νέα ρεκόρ. Αιτία η ανησυχία για τις επιπτώσεις από τη μετάδοση της μετάλλαξης «Δέλτα», αλλά και η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, που συμπαρέσυρε τους ενεργειακούς ομίλους και επέτεινε την υποχώρηση.  Ετσι, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,10%, ο CAC 40 του Παρισιού με μικρές απώλειες 0,06%, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε ο FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με μικρή άνοδο 0,12%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή