Χρηματιστήριο: Με κέρδη 0,46%, πλησίασε τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο: Με κέρδη 0,46%, πλησίασε τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήπια άνοδο κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών και τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 900 μονάδες, χάρη στις επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών σε τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η εικόνα του τζίρου συνεχίζει να είναι υποτονική, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει εν μέσω της συναλλακτικής ραστώνης του Αυγούστου. Ωστόσο, η περαιτέρω ανοδική κίνηση του Χ.Α. είναι εφικτή, αρκεί να μη διαταραχθεί από μια αλλαγή του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 0,46% στις 897,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 44,73 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 2.154,66 μονάδες, στο +0,25% και στις 1.443,35 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης στις 556,61 μονάδες.Από το σύνολο των blue chips τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν η ΕΛΒΑΛΧαλκόρ (+2,41%), η ΕΛΠΕ (+2,14%) και η «Μυτιληναίος» (+2,05%) και ακολούθησαν με κέρδη άνω του 1% οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, απώλειες 1,53% κατέγραψε η ΕΥΔΑΠ και στο -1% έκλεισε ο ΟΛΠ. 

Η ανησυχία για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης διεθνώς, που ενδέχεται να προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων «Δέλτα», ενδεχομένως να ενταθεί το επόμενο διάστημα και να επηρεάσει περισσότερο τις αγορές, κατ’ επέκταση και τον Γενικό Δείκτη, όπως εκτιμά ο Νίκος Καυκάς, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Depolas Investment Services.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν χθες νέα άνοδο, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,4% χάρη στην άνοδο των εταιρειών κατ’ οίκον παράδοσης γευμάτων Deliveroo και φρέσκων τροφίμων HelloFresh. Παράλληλα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,40%, ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 0,16% και ο CAC 40 του Παρισιού με κέρδη 0,10%. Την ίδια στιγμή, η ανάκαμψη της οικονομίας και η επιτάχυνση του πληθωρισμού εξακολουθούν να καλλιεργούν προσδοκίες για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed. Ετσι, για μία ακόμη ημέρα κινήθηκαν ανοδικά οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, που έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα το 1,34%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή