Με βίντεο για… επαγγελματίες το νέο iphone

Με βίντεο για… επαγγελματίες το νέο iphone

Tο αναβαθμισμένο μοντέλο της Apple θα κυκλοφορήσει στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα σειρά των δημοφιλών iphone θα φέρει τουλάχιστον τρία νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα αφορούν την κάμερα και τη βιντεοσκόπηση. Η Apple εκτιμά πως θα παρακινήσουν τους χρήστες να στραφούν σε αυτά τα  αναβαθμισμένα μοντέλα και να αφήσουν κατά μέρος τα παλαιά. Οι νέες συσκευές, λοιπόν, θα συμπεριλάβουν μια εκδοχή βιντεοσκόπησης με το χαρακτηριστικό portrait, τη δυνατότητα η διαδικασία να γίνει σε φορμάτ υψηλότερης ποιότητας ονόματι ProRes, καθώς και ένα νέο σύστημα φίλτρων, το οποίο βελτιώνει την εικόνα και τα χρώματα των φωτογραφιών. Αυτά αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ειδικά τα νέα χαρακτηριστικά της κάμερας λογίζονται ως τα πιο ελκυστικά για το διάδοχο μοντέλο του iphone 12, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Πέραν όμως αυτών, τα νέα iphone θα είναι έως έναν βαθμό αναβαθμισμένα. Το 2020 η βελτίωση αφορούσε τον σχεδιασμό, την προσθήκη της ασύρματης δικτύωσης 5ης γενιάς και το υλισμικό (hardware) της κάμερας. Αναφορικά με το 2021, η Apple θα διατηρήσει τόσο τον σχεδιασμό των οθονών όσο και τα μεγέθη τους, ήτοι των 5,4-6,1 ιντσών στα συνήθη μοντέλα και των 6,1-6,7 ιντσών στα προηγμένα. Συν τοις άλλοις, τα νέα κινητά τηλέφωνα του τεχνολογικού κολοσσού θα διαθέτουν ταχύτερο επεξεργαστή Α15, καθώς και μία μικρότερη εγκοπή στην εμπρόσθια όψη, όπου βρίσκονται ορισμένοι αισθητήρες. Η δε τεχνολογία της νέας οθόνης προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτερης ανανέωσης, όταν ανεβοκατεβάζουν οι χρήστες την οθόνη διά της αφής. 

Ως είθισται, ο κολοσσός της Apple κάνει παρουσίαση των νέων του μοντέλων iphone τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η περυσινή ανακοίνωση καθυστέρησε έως τον Οκτώβριο εξαιτίας των επιπλοκών στην παραγωγή των συσκευών, που προκλήθηκαν από την πανδημία. Φέτος η εταιρεία πιέζει τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία τους αρκετές εβδομάδες νωρίτερα από όσο είχε αρχικά σχεδιάσει και αυτό ίσως σημαίνει ότι το λανσάρισμα των καινούργιων iphone θα λάβει ψηφιακή μορφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple είχε προσθέσει το χαρακτηριστικό portrait στο μοντέλο iphone 7 Plus το 2016 και γρήγορα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Με τη δυνατότητα που προσφέρει, μπορεί κανείς να εστιάσει επακριβώς σε ένα πρόσωπο, ενώ το φόντο παραμένει θολό. Στα νέα iphone η Apple σχεδιάζει να προσθέσει παρόμοια τεχνική για τη διαδικασία της βιντεοσκόπησης με το χαρακτηριστικό cinematic video. 

Οπως συμβαίνει με τις φωτογραφίες που λαμβάνονται από το κινηματογραφικό φιλμ, ο αισθητήρας βάθους του iphone θα δημιουργήσει το εφέ και θα δώσει το περιθώριο στους χρήστες να τροποποιήσουν το πόσο θολό θέλουν το φόντο, αφότου κάνουν τη βιντεοσκόπηση. Το δε νέο χαρακτηριστικό ProRes στη βιντεοσκόπηση θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αιχμαλωτίζουν στιγμές σε φορμάτ υψηλότερης ποιότητας, ούτως ώστε να ελέγχουν το προϊόν της (ερασιτεχνικής) δουλειάς τους καλύτερα κατά την επεξεργασία του. Το εν λόγω φορμάτ χρησιμοποιείται από επαγγελματίες μοντέρ στη βιομηχανία του κινηματογράφου και συνήθως δεν απευθύνεται στη μαζική αγορά – και ο λόγος είναι πως πρόκειται για  πολύ μεγάλα αρχεία. Τέλος, ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό στα iphone θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν αποτελεσματικότερα το πώς φαίνονται τα χρώματα στις φωτογραφίες τους, καθώς και να διαθέτουν μία μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στο πώς τις επεξεργάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή