Η Alpha Bank στο πλευρό των πυροπαθών

Η Alpha Bank στο πλευρό των πυροπαθών

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη στους πληγέντες στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές παρέχει η Alpha Bank, υλοποιώντας ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων και για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της Πολιτείας και της σχετικής ανακοίνωσης της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, παρέχει άμεσα στους ιδιώτες και επιχειρηματίες πελάτες της που κατοικούν ή έχουν την επαγγελματική τους έδρα στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημιές, τη δυνατότητα αναστολής 6 μηνών στην καταβολή δόσεων στεγαστικών, επιχειρηματικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Επιπλέον, προβλέπεται αναστολή 6 μηνών κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.

Στο πλαίσιο των δράσεων αποκατάστασης κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων, η Alpha Bank παρέχει εξειδικευμένα στεγαστικά δάνεια με προνομιακό επιτόκιο για την επισκευή των ζημιών. Παράλληλα, η Alpha Bank, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλουν αφενός στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, αφετέρου στη συνολική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

To «κλειδί» για τις οικονομίες της Ευρώπης είναι να πειστούν οι σκεπτικιστές να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί τελικά να αποδειχθούν το μεγάλο εμπόδιο στην ανάκαμψη, όπως τονίζει η HSBC, καθώς η επιστροφή στην κανονικότητα καθυστερεί όλο και περισσότερο πλέον. Με την παραλλαγή «Δέλτα» να εξαπλώνεται κυρίως στον νεότερο πληθυσμό, οι εισαγωγές στη ΜΕΘ παραμένουν σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα, αλλά παρ’ όλα αυτά παρουσιάζουν σαφή ανοδική τάση. Η πρόοδος στις εκστρατείες εμβολιασμού είναι ξεκάθαρο ότι έχει σταματήσει στην Ευρώπη, όπως τονίζει, με τις κυβερνήσεις να δίνουν κίνητρα για να «πείσουν» τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η HSBC επισημαίνει πως η εικόνα των κρουσμάτων δείχνει ανησυχητική. Με τα παραπάνω δεδομένα, η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει προς το παρόν πολύ κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Νέοι παίκτες στην αγορά τυχερών παιγνίων

Αυξανόμενος βαίνει ο αριθμός των εταιρειών που ξεκινούν να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, λαμβάνοντας την απαιτούμενη αδειοδότηση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Στις πλέον πρόσφατες αφίξεις συγκαταλέγεται η εταιρεία Hacksaw, που πρόκειται να λανσάρει τουλάχιστον πέντε online παιχνίδια. Επίσης, η εταιρεία Oryx έλαβε την άδεια τύπου Α, που αφορά το διαδικτυακό στοίχημα και συνοδεύεται με τίμημα ύψους 3 εκατ. ευρώ.  Αδεια τύπου Β, που αφορά online τυχερά παίγνια, όπως πόκερ και μπλακ τζακ, έλαβε και η εταιρεία iSoftBet, που δημιουργεί και παρέχει σχετικό περιεχόμενο.

Κύκλωμα φοροδιαφυγής 

Εκτεταμένο κύκλωμα φοροδιαφυγής στο εμπόριο ροδακίνων αποκάλυψε η επιχείρηση «Κλοιός» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση που προετοιμαζόταν επί μέρες, με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες και πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα σε 53 στοχευμένα σημεία στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας. Πάνω από 100 ελεγκτές της ΑΑΔΕ συνεργάστηκαν στους δύο νομούς και προχώρησαν τόσο σε επιτόπιες λογιστικές και φυσικές καταμετρήσεις αγορών και πωλήσεων με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης όσο και σε επιτόπιο και αιφνιδιαστικό έλεγχο κατά την ώρα παραλαβής των ροδακίνων. Χαρακτηριστικό του πώς λειτουργούσε το κύκλωμα είναι το γεγονός ότι –με εξαίρεση δύο σημεία– διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο σύνολο των υπολοίπων που ελέγχθηκαν.– Επιχείρηση βρέθηκε να μην έχει τίτλους κτήσης για την κατοχή 16 φορτίων ροδακίνων, συνολικού βάρους 525 τόνων!– 20 παραγωγοί βρέθηκαν να διακινούν ροδάκινα χωρίς τιμολόγια, συνολικού βάρους 110 τόνων!– Επιχείρηση είχε εκδώσει ανακριβώς 5 τιμολόγια, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη 1.400 ευρώ (48ωρο λουκέτο). 

– Επιχείρηση είχε σωρεία παραβάσεων μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δηλώσεων, ανακεφαλαιωτικών πινάκων και δηλώσεων μεταβολών. 

Μπλοκάρουν τεχνικά έργα οι αυξήσεις δομικών υλικών

Δεδομένες είναι πλέον οι «αναταράξεις» από την αύξηση του κόστους των δομικών υλικών. Οπως ανέφεραν στελέχη του ομίλου Τιτάν σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, αυτή την περίοδο πολλά έργα, μικρά ή και μεγαλύτερα, έχουν «κολλήσει», καθώς η μεγάλη αύξηση του κόστους του χάλυβα έχει υποχρεώσει τις κατασκευαστικές να προχωρήσουν σε επαναδιαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές τους. Ο κίνδυνος να μετατραπεί ένα έργο από οριακά κερδοφόρο σε ζημιογόνο είναι άμεσα ορατός, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση πολλών έργων. Η διατάραξη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της πλειονότητας των δομικών υλικών. Για παράδειγμα, τους τελευταίους έξι μήνες το κόστος του σιδήρου έχει αυξηθεί κατά 50%, ενώ αυξήσεις που κυμαίνονται από 15% έως και 75% καταγράφονται σε υλικά, όπως ο χαλκός και το τσιμέντο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή