Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τους εργαζομένους πυρόπληκτων εταιρειών

Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τους εργαζομένους πυρόπληκτων εταιρειών

Για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 718,65 ευρώ.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες το μεσημέρι έχει ενεργοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 718,65 ευρώ, οι πρώην εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πρόκειται για ένα οικονομικό βοήθημα που ισοδυναμεί με 45 ημερήσια βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65 ευρώ) και χορηγείται ξεχωριστά σε κάθε έναν από όσους εργάζονταν σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικώς ή μερικώς από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι.

Η συγκεκριμένη παροχή προσφέρεται σε αυτούς τους πρώην εργαζομένους ανεξάρτητα αν είναι και δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Προσοχή όμως. Οπως επισημαίνει ο ΟΑΕΔ, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος αποτελεί η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο μητρώο ανέργων ΟΑΕΔ με κωδικούς Taxisnet ή ΟΑΕΔ. Για όσους έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της εγγραφής από χθες Τρίτη 17 Αυγούστου και ύστερα, πρέπει να επιλέξουν την κατηγορία «Διακοπή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας (Πυρκαγιές Αυγούστου 2021)» ως την αιτία αναστολής της εργασιακής σχέσης.

Η διεύθυνση για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ekdose-deltiou-anergias
Μετά την εγγραφή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση με κωδικούς Taxisnet ή ΟΑΕΔ. Ακολούθως θα πρέπει να επισυνάψουν και τη βεβαίωση μερικής ή ολικής καταστροφής της επιχείρησης.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, γιατί μπορεί να μην έχει εκδοθεί ακόμα η συγκεκριμένη βεβαίωση, τότε οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισυνάψουν τουλάχιστον κάποιο έγγραφο με τα στοιχεία της επιχείρησης (ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση), καθώς και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΟΑΕΔ δέχεται αιτήσεις από όσους έμειναν άνεργοι, προκειμένου να λάβουν το ελάχιστο τακτικό επίδομα ανεργίας για 5 μήνες.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικώς ή μερικώς εξαιτίας των πυρκαγιών κατά το διάστημα 27 Ιουλίου – 13 Αυγούστου και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την τακτική επιδότηση ανεργίας, δικαιούνται να λάβουν το ελάχιστο τακτικό επίδομα ανεργίας 5 μηνών (1.996,25 ευρώ + 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος + αναλογία δώρου Χριστουγέννων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή