Εξαγορά της NNIP έναντι 1,7 δισ. ευρώ από Goldman Sachs

Εξαγορά της NNIP έναντι 1,7 δισ. ευρώ από Goldman Sachs

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iσχυρότερη παρουσία στη Γηραιά Ηπειρο αποκτά η Goldman Sachs, αφότου αποφάσισε να εξαγοράσει τον επενδυτικό βραχίονα της ολλανδικής εταιρείας NN Group αντί σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική κίνηση της αμερικανικής τράπεζας από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ως διευθύνων σύμβουλος ο Ντέιβιντ Σάλομον, το 2018. Η εξαγορά της NN Investment Partners εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Σάλομον, ο οποίος επιδιώκει να κάνει την Goldman να εξαρτάται λιγότερο από τα έσοδα που προέρχονται είτε από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές είτε από την παροχή συμβούλων επί επιχειρηματικών συμφωνιών. Εξ ου και θέλει να ενισχύσει τη δραστηριότητά της σε πεδία όπως η διαχείριση πλούτου και να επεκταθεί εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Σάλομον τόνισε ότι με την απόκτηση της NNIP-NN Investment Partners, «μπορούμε να επιταχύνουμε τη στρατηγική ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων».

Αξίζει να επισημανθεί πως η ολλανδική επιχείρηση διατηρεί αυτήν τη στιγμή περιουσιακά στοιχεία 335 δισ. δολαρίων υπό διαχείριση, ενώ η εξαγορά της από την Goldman Sachs θα διπλασιάσει όσα διαχειρίζεται η τελευταία στην Ευρώπη. Τα εν λόγω κεφάλαια θα ανέλθουν σε 600 δισ. δολάρια και πλέον. Ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος, επιπλέον, τόνισε ότι οι 900 εργαζόμενοι της ΝΝΙΡ θα ενταχθούν στο προσωπικό του, με την Ολλανδία να κατακτά σημαίνουσα θέση στις ευρωπαϊκές δραστηριότητές του. Η Goldman, σημειωτέον, είναι η τελευταία από τις κολοσσιαίες χρηματοπιστωτικές εταιρείες που ενδυναμώνει τις δραστηριότητές της στην Ολλανδία μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Βέβαια, η NNIP έχει την έδρα της στη Χάγη και όχι στο Αμστερνταμ, το θεωρούμενο οικονομικό κέντρο της χώρας. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο όμιλος NN Group, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός στην Ολλανδία, έχει δεσμευθεί να αφήσει το χαρτοφυλάκιο των 190 δισ. δολαρίων σε ασφαλιστικά περιουσιακά στοιχεία υπό την επίβλεψη της ΝΝΙΡ, αφότου υπαχθεί στην Goldman Sachs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή