ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διορθώσεις δηλώσεων COVID έως την Παρασκευή

Διορθώσεις δηλώσεων COVID έως την Παρασκευή

Προθεσμία έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με «κουρεμένα» ενοίκια για να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις COVID και να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις προκειμένου να λάβουν τις κρατικές αποζημιώσεις, με την ΠΟΜΙΔΑ να ζητάει ολιγοήμερη παράταση και επίλυση βασικών εκκρεμοτήτων. Οι φορολογούμενοι που πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις έχουν ήδη ενημερωθεί με μήνυμα από την ΑΑΔΕ για τα λάθη και τις παραλείψεις, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της επεξεργασίας και οι αποζημιώσεις να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στις αρχές Σεπτεμβρίου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ, σε τρεις ημέρες λήγει η προθεσμία για τις ακόλουθες κατηγορίες:

• Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων προκειμένου να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις COVID ή/και δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

• Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων COVID ή και δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021.

• Εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων για δήλωση COVID για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

Σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση του αρχικού εκμισθωτή για τους μήνες Μάρτιο 2020 και εφεξής, οι υπεκμισθωτές πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.