Τζίρο 47 εκατ. ευρώ προβλέπει για το 2021 η Veridos Matsoukis

Τζίρο 47 εκατ. ευρώ προβλέπει για το 2021 η Veridos Matsoukis

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλο εργασιών ύψους 47 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων της τάξεως των 2,6 εκατ. ευρώ προβλέπει ότι θα εμφανίσει κατά τη χρήση του 2021 η εταιρεία Veridos Matsoukis που παράγει έντυπα ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.). Πέρυσι, η εταιρεία εμφάνισε τα υψηλότερα μεγέθη από τη σύστασή της, καταγράφοντας αυξημένο, κατά 30%, τζίρο ύψους 50 εκατ. ευρώ, ο οποίος προήλθε κατά 98% από παραγγελίες της μητρικής Veridos GmbH, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στην ενίσχυση της δραστηριότητας στο εξωτερικό. 

Η εταιρεία κοινοπρακτικά με την Cosmote και την Byte συμμετέχει στον διαγωνισμό, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), συμπεριλαμβανομένης της νέας ταυτότητας – κάρτας πολίτη. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου, ενώ έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγές κατά της έκβασης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού. Οι προσφυγές κατατέθηκαν από το σχήμα Idemia – Neurosoft του οποίου η προσφορά απερρίφθη και από την κοινοπραξία Thales – Unisystems – Toppan που πέρασε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μαζί με τις δύο ενώσεις εταιρειών Zetes – Space Hellas – Any και Veridos Matsoukis – OTE – Byte – INCM.

Τη φετινή χρονιά, η εταιρεία εκτιμά ότι η παραγωγή διαβατηρίων θα ανέλθει σε 6,6 εκατ., ενώ η παραγωγή πολυκαρβονικών (σημ.: είδος πολυμερούς πλαστικού) καρτών αναμένεται να ανέλθει σε 7 εκατ. και 5,5 εκατ. κάρτες τύπου ID1 και ID3 αντίστοιχα. Επίσης, η παραγωγή ηλεκτρονικών εξωφύλλων διαβατηρίων τοποθετείται σε 6,2 εκατ. τεμάχια, με την εταιρεία να ολοκληρώνει φέτος επενδύσεις 2,2 εκατ. ευρώ.

Το 2020 η Veridos Matsoukis εμφάνισε κέρδη προ φόρων 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 2019, λειτουργικά κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία 1,6 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν σε 39,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή