«Είμαι ο υπουργός, πιστέψτε με»!

«Είμαι ο υπουργός, πιστέψτε με»!

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλημέρα, είμαι ο υπουργός», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στον υπάλληλο που καθόταν πίσω από ένα γκισέ του ΕΦΚΑ, για να λάβει την απρόσμενη απάντηση: «Ελα τώρα, τι είναι αυτά;». Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή στην Κέρκυρα και το περιέγραψε ο ίδιος ο υπουργός από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Κοιτάξτε με καλά. Είμαι ο υπουργός. Πιστέψτε με!», του είπε και ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι δεν του κάνει πλάκα… Οπως στην πλάκα δεν πρέπει να παίρνει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στον ασφαλιστικό φορέα της χώρας. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Χατζηδάκη, η κατάσταση στην Κέρκυρα ήταν καλύτερη από τον μέσο όρο του ΕΦΚΑ. Ολα ήταν εντάξει με την παρουσία των υπαλλήλων, οι υποδομές ήταν γενικά σε καλό επίπεδο, κάποια από τα καινούργια κομπιούτερ είχαν παραδοθεί και οι ασφαλισμένοι που ρώτησε ο ίδιος ο υπουργός ήταν γενικά ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση. Εκκρεμούν βέβαια πολλά να γίνουν ακόμη, που αφορούν κυρίως την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΓΣΕΒΕΕ: Χαριστική βολή οι αυξήσεις στο ρεύμα

Για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ενέργειας κάνει λόγο η ΓΣΕΒΕΕ, τονίζοντας ότι η αγορά «δεν αντέχει» καμία νέα ανατίμηση στο ενεργειακό κόστος, την ώρα που το 26,3% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων εμφανίζει απλήρωτους λογαριασμούς. Το θέμα έθεσε η συνομοσπονδία, με αφορμή την ενεργοποίηση από τους προμηθευτές ενέργειας των ρητρών που συνδέονται με το χονδρεμπορικό κόστος. Tο χονδρεμπορικό κόστος παρουσιάζει αύξηση εξαιτίας της ανόδου του κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, της αύξησης του κόστους φυσικού αερίου και της αυξημένης ζήτησης για ρεύμα λόγω καλοκαιριού.

Μειώνουν τις ζημίες οι αεροπορικές

Αν και το χάσμα παραμένει μεγάλο σε σχέση με την εποχή πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, τα μεγέθη των αερομεταφορέων, παγκοσμίως, βελτιώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑΤΑ, οι καθαρές ζημίες των αεροπορικών εταιρειών έχουν περιοριστεί το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, με τη Βόρεια Αμερική και την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση. Στην πρώτη περίπτωση και σε δείγμα 13 αεροπορικών, οι ζημίες των 4,4 δισ. ευρώ γύρισαν σε κέρδη 96 εκατ.

Εκταμίευση 6,3 εκατ. για πυρόπληκτους

Στην εκταμίευση ακόμη μιας δόσης, της τρίτης κατά σειράν, προς τους πυρόπληκτους προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα δόθηκαν 6,3 εκατ. ευρώ σε 1.365 δικαιούχους ως εξής: ποσό 3 εκατ. ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής σε 548 δικαιούχους, ποσό 1,2 εκατ. ως αποζημίωση οικοσκευής σε 399 δικαιούχους και ποσό 2 εκατ. σε 882 δικαιούχους έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις. Ετσι, συνολικά σε οκτώ μέρες από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας για την κρατική αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές arogi.gov.gr έχουν διατεθεί 16,7 εκατ. στους πρώτους 3.107 πολίτες. Η επόμενη πληρωμή θα γίνει την προσεχή Τρίτη.

Προαγωγές βάσει δεξιοτήτων

Η εξέλιξη του προσωπικού της Alpha Bank με βάση τις δεξιότητες και την αξιολόγησή του και όχι με κριτήρια αρχαιότητας αποτελεί τον βασικό πυρήνα του νέου Οργανισμού Προσωπικού στον οποίο συμφώνησαν η διοίκηση της Alpha Bank και ο Σύλλογος Προσωπικού στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν τα δύο μέρη.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank, o νέος Οργανισμός Προσωπικού αποτελεί κομβική παράμετρο στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της τράπεζας, καθώς και του προγράμματος εταιρικού μετασχηματισμού. Επιδιώκει παράλληλα την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών προς τους πελάτες. Η τροποποίησή του ανταποκρίνεται στην ανάγκη προσαρμογής στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, και με τις νέες προβλέψεις που ενσωματώνει διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή οργανωτική αποτελεσματικότητα και λειτουργία της Alpha Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή