Ξεκίνησε η λειτουργία 15 νέων τοπικών διευθύνσεων του ΕΦΚΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία 15 νέων τοπικών διευθύνσεων του ΕΦΚΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λειτουργία έθεσε από χθες ο e-ΕΦΚΑ 15 νέες τοπικές διευθύνσεις πανελλαδικά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, μέσα από την κατάργηση παλαιών υπηρεσιών ή και τη σύσταση νέων. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του φορέα, στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, η ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και η επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Για τον λόγο αυτό καταργούνται οι παλαιές δομές και ενσωματώνονται σε νέες, τοπικές. Εκτιμάται ότι έτσι θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

Οι αλλαγές αφορούν τη Χαλκιδική με έδρα τον Πολύγυρο, την Καστοριά, την Κέρκυρα, τη Φωκίδα, την Ηλεία με έδρα τον Πύργο, την Αργολίδα με έδρα τον Δήμο Ναυπλιέων, την Ελευσίνα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο Κρήτης, το Λασίθι με έδρα τον Αγιο Νικόλαο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Επίσης, αλλαγές θα υπάρξουν και στις διευθύνσεις ΚΕΑΟ Αττικής με έδρα την Αθήνα και ΚΕΑΟ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση του e-ΕΦΚΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η κατάργηση παλαιών δομών και η σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων του φορέα. Η αρχή μάλιστα έγινε στις 10 Αυγούστου με την έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων του υπερταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, στον Εβρο με έδρα την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, στη Βέροια, στην Αλεξάνδρεια, στην Εδεσσα, στο Καρπενήσι, στο Αίγιο, στη Ραφήνα, στη Σάμο και στην Κω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή