Ανοδικά η Ευρώπη, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη

Ανοδικά η Ευρώπη, με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη

Οι επενδυτές αγνόησαν το ζήτημα της αναθέρμανσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο, εκτός του DAX στη Φρανκφούρτη, καθώς οι νέες ενδείξεις για εξασθένηση των οικονομιών στη νοτιοανατολική Ασία αντισταθμίστηκαν από τις ελπίδες για περισσότερα μέτρα στήριξης από όσους είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής. Επιπλέον οι επενδυτές αγνόησαν το ζήτημα της αναθέρμανσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,48% στις 473,12 μονάδες, απέχοντας λίγο από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ των 476,16 μονάδων. Στο Λονδίνο ο FΤSE 100 έκλεισε με 0,42%, ο CAC 40 στο Παρίσι με 1,18%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με 0,66% και με 1,64% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στο κόκκινο, με -0,07% έκλεισε ο DAX, ενώ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι Dow Jones και S&p 500 κινούνταν ανοδικά αργά χθες πριν από το κλείσιμο της αγοράς, με κέρδη 0,04% και 0,31% αντιστοίχως. Οι επενδυτές είχαν στραφεί στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, μετά τα σχετικά απογοητευτικά στοιχεία για τη βραδεία ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Στην Γηραιά Ηπειρο οι κλάδοι οι οποίοι σώρευσαν τα υψηλότερα κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση αποδείχθηκαν εκείνοι του λιανεμπορίου, καθώς και των ταξιδίων και ψυχαγωγίας, με τους δείκτες τους να ενισχύονται 1,8% έκαστος. Η τιμή της μετοχής της αεροπορικής SAS είχε  άνοδο της τάξεως του 2,4%, διότι ανακοίνωσε μικρότερες από τις προβλεπόμενες ζημίες τριμήνου, ενόσω οι αερομεταφορές σταδιακά ανακάμπτουν από το βαρύτατο πλήγμα της πανδημίας. Οι κλάδοι που έχουν έκθεση στους καταναλωτές επωφελήθηκαν από στοιχεία, τα οποία δείχνουν την ανεργία στην Ευρωζώνη να υποχωρεί τον μήνα Ιούλιο, όπως αναμενόταν. Τη χειρότερη επίδοση στον Stoxx 600 είχε το σούπερ μάρκετ Carrefour με κάμψη 5,5%, διότι ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό πούλησε το μερίδιό του 5,7%. Τέλος, την Τρίτη οι επενδυτές θορυβήθηκαν με τα στοιχεία ανόδου του πληθωρισμού τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη σε υψηλά δεκαετίας. «Ο υψηλός πληθωρισμός σε ΗΠΑ και Ε.Ε., η εξασθένηση λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία και η επιβράδυνση στην Κίνα δείχνουν πως η αγορά πρέπει να συνεκτιμήσει μια προσωρινή ανάσχεση της δραστηριότητας», επισημαίνει ο Σεμπάστιεν Γκάλι, αναλυτής μακροστρατηγικής της Nordea Asset Management.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή