Βροχή επενδύσεων σε ξενοδοχεία αλλάζει το κέντρο της Αθήνας

Βροχή επενδύσεων σε ξενοδοχεία αλλάζει το κέντρο της Αθήνας

Ομόνοια, Ερμού, πλατεία Θεάτρου μετατρέπονται σε θυλάκους φιλοξενίας

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το «πόδι στο γκάζι» κινείται εκ νέου η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά των ξενοδοχειακών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, με τους ρυθμούς των εγκαινίων και των νέων σχεδίων να έχουν επιστρέψει πλέον στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από την πανδημία. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη «ψήφο εμπιστοσύνης» των αλυσίδων και των επιχειρηματιών του κλάδου στη δυνατότητα άμεσης ανάκαμψης των ξενοδοχείων πόλης αλλά και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές συνολικά της Αθήνας, ως διεθνούς προορισμού, τόσο για τους θερινούς μήνες, όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο.

Ηδη, άλλωστε, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κινήθηκε σε υψηλές πληρότητες, κάτι που φάνηκε και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και με δεδομένη τη σταδιακή εξομάλυνση της υγειονομικής κρίσης, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τη σεζόν του 2022, στοιχείο που επιταχύνει και τις νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εγκαινιαστεί αρκετές νέες μονάδες, κυρίως τεσσάρων αστέρων, που φιλοδοξούν να προσελκύσουν επισκέπτες χάρις στον ιδιαίτερο και πρωτότυπο σχεδιασμό τους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία, ακόμα και την αρχιτεκτονική των κτιρίων που έχουν μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούνται και ορισμένοι «θύλακοι» φιλοξενίας ξενοδοχειακών μονάδων, όπως η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, αλλά και της πλατείας Ομονοίας, η οδός Ερμού, η πλατεία Θεάτρου και άλλα σημεία εντός του εμπορικού τριγώνου, όπου άλλωστε καταγράφεται και η υψηλότερη ζήτηση από ξένους επισκέπτες. Από τις νέες προσθήκες αποτελεί το Soul Athens, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 49 δωματίων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Θεάτρου 5, πολύ κοντά στην οδό Πειραιώς και στην πλατεία Ομονοίας. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε και το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Colors Hotels Greece στην Αθήνα (ήδη διαθέτει τρία ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη). Το Colors Hotels Athens λειτουργεί από τον Μάιο στην οδό Εμμ. Μπενάκη 27-29, πλησίον της Ακαδημίας. Διαθέτει 29 δωμάτια ιδιαίτερου σχεδιασμού.

Βροχή επενδύσεων σε ξενοδοχεία αλλάζει το κέντρο της Αθήνας-1
Το Villa Brown Ermou στην Ερμού και το Hellenic Vibes στη συμβολή Ερμού με Αγ. Ειρήνης.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται και το επενδυτικό πλάνο της Brown Hotels, η οποία όχι μόνο εμπλουτίζει την παρουσία της πέριξ της πλ. Ομονοίας με νέες προσθήκες, αλλά επεκτείνεται και προς το Σύνταγμα. Ετσι, φέτος έχει εγκαινιάσει το ξενοδοχείο Lighthouse (πρώην La Mirage) στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 3. Πρόκειται για μια μονάδα δυναμικότητας 220 δωματίων. Επίσης, η Brown ξεκίνησε και τη λειτουργία του DAVE Red Athens, το οποίο απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό. Το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μ. Κοτοπούλη, επίσης στην Ομόνοια. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται και η λειτουργία της τέταρτης μονάδες της Brown πέριξ της Ομόνοιας. Ο λόγος για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο που ετοιμάζει στην οδό Ευριπίδου 82, σε συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments. Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται και το Villa Brown Ermou, επίσης του ισραηλινού ξενοδοχειακού ομίλου της Brown. Ηδη, έχουν παραδοθεί και λειτουργούν τα πρώτα 16 δωμάτια.

Ακόμη, στην οδό Ερμού, στον αριθμό 46, εγκαινιάστηκε πρόσφατα το Athens Utopia Hotel που διαθέτει 28 δωμάτια. Βρίσκεται κοντά στην Πλάκα, αλλά και στην πλ. Συντάγματος. Λίγο πιο χαμηλά, στη συμβολή της Ερμού με την Αγ. Ειρήνης, στο ύψος του Μοναστηρακίου, εγκαινιάστηκε πρόσφατα το Hellenic Vibes, ένα από τα πρώτα «έξυπνα» ξενοδοχεία της πόλης, το οποίο μάλιστα είναι πέντε αστέρων. Πρόκειται για μονάδα επιφάνειας 2.525 τ.μ. με δυναμικότητα 35 δωματίων, που έχει αναπτυχθεί σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Το εν λόγω ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών (μέσω σχετικής εφαρμογής) σχεδιασμένων για να διευκολύνουν τη διαμονή των επισκεπτών, από το ηλεκτρονικό τσεκ ιν, μέχρι τον χειρισμό των συσκευών του δωματίου, την προσαρμογή της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, ακόμα και τον έλεγχο του φωτισμού. Αλλη μια εταιρεία του κλάδου, η Briq Properties, έχει εκμισθώσει το ξενοδοχείο The Modernist σε ακίνητο ιδιοκτησίας της στην περιοχή του Κολωνακίου. Πρόκειται για το ακίνητο που στο παρελθόν φιλοξενούσε την πρεσβεία του Καναδά. Το νέο ξενοδοχείο διαθέτει 43 δωμάτια.  

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να λειτουργήσει και το The Cohort Athens, ένα ακόμα «έξυπνο» ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί επένδυση Λιβανέζου επιχειρηματία. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στην οδό Λιοσίων 93 και θα επιχειρήσει να προσφέρει ένα πρωτότυπο «πακέτο» στους επισκέπτες του, καθώς θα συνδυάζει διαμονή με εργασία, παρέχοντας όμως και ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή