Προσδοκούν υψηλό τίμημα για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Προσδοκούν υψηλό τίμημα για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες για υψηλό τίμημα έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της ΔΕΗ και στην κυβέρνηση η συμμετοχή στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ τεσσάρων ισχυρών επενδυτικών funds. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της ΔΕΗ, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν χθες το CVC Capital Partners Group, που έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα, το εξειδικευμένο στις υποδομές fund με έδρα το Λουξεμβούργο First Sentier, με ενεργητικό 176 δισ. δολ., ο αμερικανικός πολυσχιδής επενδυτικός όμιλος KKR (Kohlberg Kravis Roberts) με ενεργητικό της τάξεως των 200 δισ. δολ., καθώς και το αυστραλιανό fund Macquarie, με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 500 δισ. δολ. και τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού στον κλάδο υποδομών στον κόσμο.

Οι οικονομικές προσφορές θα αποσφραγιστούν αφού προηγηθεί ο έλεγχος των τεχνικών φακέλων που τις συνοδεύουν. Δεν αποκλείεται πάντως ο πλειοδότης του διαγωνισμού να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ μαζί με τον πλειοδότη της ΔΕΠΑ Υποδομών που, όπως επιβεβαιώνουν πολλές πλευρές, είναι η Italgas, η οποία και κλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει βελτίωση της προσφοράς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή