Τηλεοράσεις στην αμερικανική αγορά λανσάρει η Amazon

Τηλεοράσεις στην αμερικανική αγορά λανσάρει η Amazon

Ξεκινούν από Οκτώβριο οι πωλήσεις. Από 55 έως 75 ίντσες οι διαστάσεις

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κολοσσός λιανεμπορίου της Αmazon σχεδιάζει πέραν όλων των δραστηριοτήτων του να λανσάρει και συσκευές τηλεόρασης με τον δικό του λογότυπο, οι οποίες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού επιχειρηματικού ιστοτόπου Business Insider. Το ενδιαφέρον στοιχείο στο όλο εγχείρημα του ομίλου, που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, είναι ότι ξεκίνησε να τελεί υπό επεξεργασία πριν από σχεδόν δύο χρόνια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Σε αυτό λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Amazon Devices, τον βραχίονα του ομίλου που ασχολείται με τις συσκευές του, και τον βραχίονα ερευνών και ανάπτυξης Lab126.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Business Insider, oι τηλεοπτικοί δέκτες της Amazon θα φορτίζονται από τη συσκευή της ψηφιακής βοηθού Alexa. Επί του παρόντος σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από τρίτους, εκ των οποίων ένας όμιλος είναι αυτός της κινεζικής TCL. Η εσωτερική ερευνητική ομάδα της Amazon δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο για ξεχωριστή συσκευή τηλεόρασης, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παρουσιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ και αυτή. Πάντως, σε σχετική ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Amazon δεν έδωσε απάντηση σχετικά με το θέμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ινδική αγορά ο κολοσσός έχει λανσάρει ήδη από το παρελθόν έτος μια συσκευή τηλεόρασης, τη λεγόμενη AmazonBasics TV. Ο σχεδιασμός να κυκλοφορήσει η τηλεόραση της Amazon στην αμερικανική αγορά τον Οκτώβριο έχει να κάνει και με το ότι θα συμπέσει ακριβώς με την έναρξη της εορταστικής περιόδου αγορών στις ΗΠΑ, η οποία τυπικά τοποθετείται πέριξ της Γιορτής των Ευχαριστιών.

Σημειώνεται πως ήδη ο όμιλος υψηλής τεχνολογίας διαθέτει στην αμερικανική αγορά τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά με την επωνυμία των κατασκευαστών τους και σε αυτούς εγκαθιστά το ειδικό λογισμικό του Fire TV. Συγκεκριμένα, η Amazon συνεργάζεται με την αλυσίδα καταστημάτων BestBuy για να πωλεί τις τηλεοπτικές συσκευές των Toshiba και Insignia, οι οποίες έχουν τοποθετημένο το Fire TV. Οι συσκευές που θα λανσαριστούν τον Οκτώβριο και θα φέρουν το λογότυπό της θα μοιάζουν με τις AmazonBasics TV, οι οποίες διατίθενται στην ινδική αγορά. Πρόκειται για τηλεοπτικούς δέκτες οι οποίοι κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές, εκ των οποίων η μία είναι 55 ιντσών και η άλλη, πιο μικρή, 50 ιντσών. Αναφορικά με τις τηλεοράσεις οι οποίες ετοιμάζονται για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτές, σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά, θα κυκλοφορήσουν στην γκάμα των 55 έως και 75 ιντσών. Επιπλέον, ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το εξής θέμα: εάν θα ισχύσει στις ΗΠΑ το μοντέλο που έχει διαμορφώσει η Amazon στην Ινδία, όπου οι τηλεοπτικοί δέκτες της είναι χαμηλής τιμολόγησης, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Business Insider.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή