Επιστρέφει η κίνηση στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Επιστρέφει η κίνηση στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιούνται 260 πτήσεις την εβδομάδα

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται σταδιακά η ταξιδιωτική κίνηση στο αεροδρόμιο του Λονδίνου (London City Airport), ένα από τα αγαπημένα όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αφού εταιρείες όπως η British Airways και η Deutsche Lufthansa επαναφέρουν πτήσεις προς μεγάλα οικονομικά κέντρα. 

Οπως ανέφερε η επικεφαλής διοίκησης του αεροδρομίου, Αλισον Φιτζγκέραλντ, σε συνέντευξή της, πτήσεις προς τη Ζυρίχη, τη Φρανκφούρτη και το Ρότερνταμ ξεκινούν αυτό τον μήνα. «Εχουμε αρχίσει να παρατηρούμε κάποια καλά σημάδια και κάποιες πρώτες κρατήσεις», είπε η ίδια στη συνέντευξή της, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε πως η συχνότητα θα αρχίσει να αυξάνεται». 

Ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιούνται από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αναμένεται να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 70% τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας τις 260 πτήσεις την εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ωστόσο, όπως σχολιάζει η κ. Φιτζγκέραλντ, η ταξιδιωτική κίνηση συνεχίζει να κινείται 80% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2019. Το αεροδρόμιο, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο του Λονδίνου, εστιάζει περισσότερο σε πτήσεις μικρής διάρκειας. Αυτό συμβαίνει διότι ο αεροδιάδρομος που διαθέτει είναι περιορισμένος και απευθύνεται συνήθως σε μικρότερα αεροσκάφη. Οπως εξηγεί και η κ. Φιτζγκέραλντ, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και όταν τα περιοριστικά μέτρα για τη συγκράτηση της πανδημίας άρχισαν να αίρονται, πραγματοποιήθηκαν εντός του αεροδρομίου ταξίδια αναψυχής. Σύμφωνα με την ίδια, καθώς η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια παραμένει αβέβαιη ακόμη και μετά την παρέλευση της πανδημίας, αρκετά στελέχη αναζητούν ευκαιρίες να συναντήσουν από κοντά τους πελάτες τους. Παράλληλα, αρκετοί ψάχνουν να συνδυάσουν επαγγελματικά ταξίδια με ταξίδια αναψυχής. 

Ενδεικτικά, η εταιρεία Lufthansa θα επαναφέρει τις πτήσεις για Φρανκφούρτη από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ ελβετική αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο, επανέφερε τις υπηρεσίες της προς τη Ζυρίχη την προηγούμενη εβδομάδα. Tην ίδια στιγμή, η British Airways θα προσθέσει και το Ρότερνταμ, έδρα αρκετών πολυεθνικών εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες οι Unilever, Royal Dutch Shell κ.ά. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 20 Σεπτεμβρίου, ύστερα από την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας. Το Αμστερνταμ ήδη εξυπηρετείται από άλλον αερομεταφορέα, συγκεκριμένα την KLM, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία που έχει παρουσία στο αεροδρόμιο, μετά την British Airways.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνα που διεξήγαγε το πρακτορείο Bloomberg, στην οποία συμμετείχαν 45 μεγάλες επιχειρήσεις σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, κατέδειξε πως το 84% σχεδιάζει να ξοδέψει λιγότερα σε ταξίδια την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά την παρέλευση της πανδημίας. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στη συνέντευξή της η κ. Φιτζγκέραλντ, η ζήτηση για ταξίδια διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας και του γεγονότος ότι η βρετανική κυβέρνηση αλλάζει συνεχώς τους κανονισμούς. Αυτό καθιστά δυσκολότερο το άνοιγμα της δραστηριότητας των αερομεταφορέων, τόνισε η ίδια. «Πρόκειται για ένα προσεκτικό άνοιγμα, δεδομένου και του οικονομικού πλήγματος που υπέστησαν οι εταιρείες. Πρέπει να βεβαιωθούν πως η ζήτηση είναι εκεί». Υπενθυμίζεται πως ο κλάδος των αερομεταφορών επηρεάστηκε σημαντικά από την έξαρση της πανδημίας, ενώ αρκετές εταιρείες προσπαθούν σταδιακά να ανακάμψουν και να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή