Πρωτοβουλίες για να διατηρηθεί και τον χειμώνα η ανάκαμψη του τουρισμού

Πρωτοβουλίες για να διατηρηθεί και τον χειμώνα η ανάκαμψη του τουρισμού

Ερχεται νέο νομοσχέδιο με άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τον κλάδο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την καθεμιά από τις 14 πανελλήνιες οργανώσεις – μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να καταγράψει παρατηρήσεις, αιτήματα και σχέδια για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, ώστε να ενσωματωθούν στο υπό κατάθεση προς διαβούλευση νομοσχέδιο που έχει ήδη προετοιμάσει ο προηγούμενος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, στην οποία συμμετείχαν και οι επιμέρους κλαδικές οργανώσεις, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατήρηση της δυναμικής της ανάκαμψης του κλάδου. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν χθες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, οι δράσεις για την προετοιμασία της επόμενης θερινής σεζόν, αλλά και η μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση, αφού αναγνώρισε πως ο κλάδος είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και ότι η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα παγκοσμίως –και βέβαια και στον ελληνικό τουρισμό– δήλωσε πως «είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με τον κοινωνικό μας εταίρο, τον θεσμικό φορέα, τον ΣΕΤΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να ξαναβάλουμε αυτή την τεράστια και ισχυρή μηχανή στις ράγες». «Οταν όλοι οι Ελληνες συνεργάστηκαν, γνωρίζετε πολύ καλά ποια υπήρξαν τα αποτελέσματα ιστορικά», θύμισε και υπογράμμισε πως «η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη δεδομένου του ακόμα ασταθούς παγκόσμιου τοπίου του τουρισμού λόγω της πανδημίας. Ομως είμαστε εδώ για να εργαστούμε ομαδικά, συνολικά και νομίζω ότι αν και εφόσον αυτό γίνει θα έρθουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος δήλωσε πως στην πρώτη συνάντηση σήμερα του προεδρείου του ΣΕΤΕ και των εκπροσώπων των 14 πανελληνίων οργανώσεων – μελών του με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια συζητήθηκε κατ’ αρχάς το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, «μια δεύτερη πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και για τις άμεσες προκλήσεις που έχουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, που θέλουμε και νομίζω ότι μπορούμε με τους κατάλληλους χειρισμούς να συνεχίσει η τουριστική δραστηριότητα, όχι μόνο το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα».

Θύμισε μάλιστα ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές από το Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας. «Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και τις προκλήσεις του μέλλοντος, διότι η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει και θα γυρίσουμε στα προβλήματα που είχαμε εντοπίσει ήδη από το 2019 για τον τουρισμό», προσέθεσε. «Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε θέματα στρατηγικής μακροπρόθεσμα, για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το προϊόν μας, αλλά και το τι κινήσεις πρέπει να γίνουν στην ενίσχυση των υποδομών, προκειμένου ο τουρισμός να μπει πάλι σε μία νέα μεγάλη αναπτυξιακή περίοδο. Αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης και ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή