Κέρδη 17 εκατ. ευρώ για την Autohellas το πρώτο εξάμηνο

Κέρδη 17 εκατ. ευρώ για την Autohellas το πρώτο εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 46%, στα 309 εκατ. ευρώ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική βελτίωση μεγεθών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020, η Autohellas. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μίσθωσης και εμπορίας αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 85,3% στα 180 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (Εbit) ανήλθαν σε 18,4 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 12,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,2 εκατ. ευρώ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο η Autohellas ενίσχυσε κατά 46% τον κύκλο εργασιών, σε 309 εκατ. ευρώ και κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 29 εκατ. ευρώ (+173,5%) και κέρδη μετά από φόρους 17 εκατ. ευρώ, από μόλις 1,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

«Η δυναμική του δευτέρου τριμήνου 2021 πιστοποιεί την ωρίμανση της συνεισφοράς των επιμέρους δραστηριοτήτων μας στην κερδοφορία. Οι συνέργειες αλλά και τα μερίδιά μας αυξάνονται και φέρνουν σημαντικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε περιβάλλον με χαμηλές τουριστικές αφίξεις. Με την τουριστική ζήτηση, που πλέον γνωρίζουμε ότι ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στο τρίτο τρίμηνο του έτους και τη μεγάλη επένδυση που έγκαιρα κάναμε στον στόλο, η προσδοκία για το σύνολο της χρήσης του 2021 είναι ιδιαίτερα θετική», ανέφερε χθες κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas Ευτ. Βασιλάκης.

Σύμφωνα με την Autohellas, η ανάκαμψη της κατανάλωσης αλλά και τα αυξημένα μερίδια που πέτυχε ο όμιλος στην Ελλάδα μπόρεσαν να υπερκαλύψουν τις απώλειες από τις ιδιαίτερα αδύναμες και κατά το δεύτερο τρίμηνο τουριστικές αφίξεις. Η επίδοση στις μακροχρόνιες μισθώσεις και κυρίως τις πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο, «στήριξαν την εξαιρετική δυναμική, παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις».

Ανά τομείς, το πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα ενισχύθηκε 18,3%, σε 84,4 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως των μακροχρόνιων και μηνιαίων μισθώσεων, αλλά και της αποτελεσματικότητας στη διάθεση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του στόλου. Ανοδο κατά 30% εμφάνισε και ο τζίρος των μισθώσεων στο εξωτερικό.

Η εμπορία αυτοκινήτων ανέκαμψε σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 (οπότε επιβλήθηκε το πρώτο lockdown) τόσο ως προς την εισαγωγή – διανομή όσο και σε επίπεδο λιανικής, συνεισφέροντας συνολικά 195 εκατ. στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 66,1% και συμβάλλει σημαντικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο επέτρεψε την υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αγορά 7.000 νέων οχημάτων, χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί ο καθαρός δανεισμός του ομίλου. Η επένδυση σε στόλο αφορά τις μακροχρόνιες και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, επιτρέποντας στην Autohellas να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης της τουριστικής ζήτησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή