Πέντε νέα καταστήματα ανοίγει στην Αθήνα η Folli Follie

Πέντε νέα καταστήματα ανοίγει στην Αθήνα η Folli Follie

Η επιχείρηση επιδιώκει να γυρίσει σελίδα αναδιαρθρώνοντας και ενισχύοντας το δίκτυό της

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα καταστήματα δημιουργεί η Folli Follie, σύμφωνα με όσα προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της εταιρείας ειδών ένδυσης, υπόδησης και μόδας. Η εταιρεία, με στόχο τον εξορθολογισμό του δικτύου πωλήσεων και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του ομίλου με νέες επωνυμίες, τις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να εγκαινιάσει πέντε νέα καταστήματα. Από αυτά, δύο με την επωνυμία Collective Sports θα βρίσκονται σε Ψυχικό και Νέα Ερυθραία κι ένα κατάστημα Folli Follie θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Καλλιθέα. Ακόμη δύο monobrand (πωλούν προϊόντα μόνο μιας επωνυμίας) καταστήματα θα ανοίξουν στη Γλυφάδα, περιλαμβάνοντας την boutique Kendall + Kylie, όπως και το πρώτο στην Ελλάδα κατάστημα Beverly Hills Polo Club. Η Folli Follie επιχειρεί να γυρίσει σελίδα, επιδιώκοντας να πετύχει τους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου για αύξηση κύκλου εργασιών και επιστροφή στην κερδοφορία από την επόμενη χρονιά. Ο όμιλος διαθέτει εννέα καταστήματα Collective, τρία καταστήματα Collective Sports, τρία καταστήματα Collective Underwear, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα collectiveonline.com. Διατηρεί έξι καταστήματα Collective στη Βουλγαρία, πέντε στη Ρουμανία και ένα στην Κύπρο. 

Τα δύο ανοιχτά μέτωπα

Ενόσω, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη ο μετασχηματισμός του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie, εκκρεμεί το κλείσιμο ορισμένων ανοιχτών μετώπων. Αυτά αφορούν τον ορισμό του ειδικού εντολοδόχου ώστε να παρακαμφθεί το «μπλόκο» του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου, που έχει καταψηφίσει, σε γενική συνέλευση, τη συμφωνία εξυγίανσης. Ο ειδικός εντολοδόχος διαθέτει την εξουσία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των μετόχων ή εταίρων του οφειλέτη που δεν συναινούν με τη λήψη της απόφασης για έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά την άρση της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, που αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε η Δικαιοσύνη να επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης που συζητήθηκε τον Φεβρουάριο. Θα πρέπει, δηλαδή, η εταιρεία να έχει υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τμήμα της περιουσίας που είναι «κλειδωμένο». Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie έχει επιβληθεί από την 35η τακτική ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών και τον οικονομικό εισαγγελέα το διάστημα 2018-2019, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της εταιρικής απάτης που οδήγησε στην προφυλάκιση μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Εν μέσω όλων αυτών, ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που παραμένει προφυλακισμένος, έχει ζητήσει να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων κατά την αυριανή γενική συνέλευση. Σε αυτά ανήκουν η συμφωνία εξυγίανσης με τους ομολογιούχους και η απόφαση εκκαθάρισης της FFG Sourcing και του υποομίλου Ασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή