Ψηφιακή κατάρτιση 4.000 ανέργων από την Google

Ψηφιακή κατάρτιση 4.000 ανέργων από την Google

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Google Ελλάδας, με στόχο την κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, από το βήμα του συνεδρίου SkillUp Forum που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται για δράση που συνδέεται με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση 4.000 νέων ανέργων ηλικίας έως 45 ετών στην αυτοαπασχόληση μέσω της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων (start ups), με την ενίσχυση της κάθε start up με 15.000 ευρώ.

Οπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, το πρόγραμμα αυτό έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με άλλα προγράμματα του παρελθόντος: Δεν είναι «λεφτά στον αέρα», καθώς γίνεται σε συνεργασία με έναν διεθνή κολοσσό όπως η Google, με τεράστια εμπειρία στα θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Τη συνέχιση της συνεργασίας χαιρέτισαν επίσης τόσο ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σ. Πρωτοψάλτης όσο και η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Π. Αντωνάκου.

Στόχος του νέου προγράμματος, που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους ηλικίας έως 45 ετών, είναι να εκπαιδευθούν μέσω δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 35 ωρών, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Καλύπτονται θέματα όπως δημιουργία ταυτότητας της επιχείρησης, διαχείριση της αγοράς, εδραίωση της επιχείρησης στο Διαδίκτυο, προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google κι εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή