«H Εθνική είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις»

«H Εθνική είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη από απόψεως κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού είναι η Εθνική Τράπεζα για να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Π. Μυλωνάς που πραγματοποιεί επισκέψεις σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τόνισε πως η Εθνική Τράπεζα μείωσε τα κόκκινα δάνεια από 15,4 δισ. ευρώ το 2018 σε 4 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα τα μειώσει περαιτέρω μέσα στον επόμενο χρόνο, πλησιάζοντας τα επίπεδα των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Επίσης, έχει στόχο να φθάσει στο τέλος του 2022 τα 500 εκατ. λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας 9% απόδοση ιδίων κεφαλαίων.

«Η Ελλάδα έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία. Μια ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 20 χρόνια. Η χώρα προχωρεί και συνεχίζει με όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, για να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Συνεχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφής. Επιπλέον, υπάρχει και το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην αλλαγή της οικονομίας μας. Η Εθνική είναι πανέτοιμη να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο και να στηρίξει σε αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια τόσο τη χώρα όσο και τους πελάτες της. Θα είμαστε εφεξής ο καλύτερος σύμβουλος των επιχειρήσεων, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς. Η τράπεζα έχει συστήσει ήδη μια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία παρέχει διαρκή υποστήριξη σε πελάτες της για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, διαμορφώνει εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο για υποψήφιους επενδυτές όσο και για προμηθευτές ή αναδόχους έργων και θα παρακολουθεί την άμεση υλοποίηση των σχετικών αιτημάτων, λύνοντας όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εντός και εκτός της τράπεζας.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας σε εκδήλωση για πελάτες της Εθνικής, σημείωσε:

«Τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία φαίνεται να τελειώνουν. Ξεπερνάμε τα χειρότερα της πανδημίας και αφήνουμε πίσω την εποχή της κρίσης. Γυρίζουμε σελίδα. Και δεν είμαστε μόνοι. Η έξοδος από την πανδημική κρίση αποτελεί κοινό στόχο όλων των χωρών του πλανήτη. Στην Ευρώπη προσφέρεται άφθονη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η χώρα μας έχει εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο από το Ταμείο αυτό. Σήμερα η χώρα μας έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, που θα την απεγκλωβίσει από τα δεσμά της πολυετούς κρίσης. Και αυτό χάρις στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, στον ψηφιακό και παραγωγικό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στην οικονομία, στη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και στην εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η συγκυρία είναι εξαιρετική για την Ελλάδα, αλλά και για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν εταιρείες όπως η Pfizer».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή