Επέστρεψε πάνω από 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Επέστρεψε πάνω από 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 1,52%

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και οριακά, το Χρηματιστήριο Αθηνών έδωσε το θετικό πρόσημο κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, παρουσιάζοντας έτσι σημάδια σταθεροποίησης γύρω από τις 900 μονάδες και χτίζοντας στηρίξεις για τη συνέχεια, τη στιγμή που το κλίμα τόσο στην Ευρώπη όσο  και στη Wall Street ήταν επιφυλακτικό. Οι στηρίξεις από την πλειονότητα των τραπεζικών τίτλων (ειδικά της Πειραιώς, +4,34%) και η υπεραπόδοση αρκετών blue chips (Ελλάκτωρ +3,76%, ΕΛΒΑΛΧΑλκόρ +2,65%, ΔΕΗ +2,27%, ΟΤΕ +2,18%) κάλυψαν τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε άλλα μέρη του ταμπλό, αν και ο τζίρος δεν παρουσίασε κάποια σημαντική μεταβολή σε σχέση με το τελευταίο διάστημα. Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η συντήρηση του Γενικού Δείκτη στην περιοχή των 900 μονάδων διατηρεί, κατά την τεχνική ανάλυση, την προσδοκία ανοδικής κίνησης με στόχο τις 950 μονάδες στο εγγύς μέλλον.
Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 901,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 56,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 2.168,13 μονάδες, στο -0,61% και στις 1.494,82 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 563,98 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση της τάξης του 1,52%, ενώ στο 1,45% διαμορφώθηκε η πτώση στον τραπεζικό.

Η αλλαγή πλεύσης των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τα προγράμματα αγορών ομολόγων περιόρισε την ανοδική δυναμική των αγορών και επέβαλε στάση αναμονής, η οποία λόγω των χαμηλών συναλλακτικών δεδομένων ήταν πιο εμφατική στην εγχώρια αγορά, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

H υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 900 μονάδες, έστω και προσωρινά, ξαναέβαλε σε περιπέτειες την ανοδική τάση, επισημαίνει ο αναλυτής, αν και ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης αφού το οχυρό των 880 μονάδων παραμένει στη θέση του. Σίγουρα, όμως, η γρήγορη ανάλωση της άνεσης των 30 μονάδων από τα πρόσφατα υψηλά έδειξε ότι η αγορά ίσως δεν ήταν έτοιμη συναλλακτικά για να κάνει το επόμενο βήμα. Ως εκ τούτου, η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο Γενικός Δείκτης παραμένει εντός του εύρους διακύμανσης από τις αρχές Απριλίου. Ενδεχομένως να είμαστε κοντά στην επανάληψη του φαινομένου που έλαβε χώρα τον Μάιο: αργές και πλάγιες διακυμάνσεις σε στενό εύρος με όριο ασφαλείας τις 880 μονάδες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή