ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απεβίωσε ο Γ. Αρώνης, ένας από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες

Ηταν προσηνής και πρόθυμος να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νεότερους

Απεβίωσε ο Γ. Αρώνης, ένας από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες

Εφυγε χθες από τη ζωή ο Γιώργος Αρώνης, ένας από τους πιο γνωστούς Ελληνες τραπεζίτες της γενιάς του και ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του.

Ο Γ. Αρώνης ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή καταναλωτικής πίστης. Το 1999, επί διοίκησης Θεόδωρου Καρατζά, προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 έγινε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Alpha Bank, στην οποία μεταπήδησε το 2004 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής. Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα για τη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις, αλλά και για το δίκτυο στο εξωτερικό.

Το 2018 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του, προκειμένου να μη διχαστεί το διοικητικό συμβούλιο σε μια ψηφοφορία που φαινόταν ότι θα είναι οριακή.

Παρέμεινε για ένα διάστημα στην τράπεζα ως ειδικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Ψάλτη και τον Ιούλιο του 2020 έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Προσηνής, πρόθυμος να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του στους νεότερους, να εξηγήσει στους δημοσιογράφους τις οικονομικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην πολιτική και κυρίως στην κοινωνία.

Ολοι θα τον θυμούνται να δηλώνει περήφανος για δύο πράγματα: για την Καλλιθέα, όπου γεννήθηκε, και για τις δύο συλλογές του από δίσκους βινυλίου και από φιγούρες Καραγκιόζη.