Χρηματιστήριο: Γιατί δεν πλησιάζει τις 1.000 μονάδες

Χρηματιστήριο: Γιατί δεν πλησιάζει τις 1.000 μονάδες

Ναι μεν βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο το Χρηματιστήριο αδυνατεί να ξεφύγει από τα στηρίγματα των 900 μονάδων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναι μεν βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο αδυνατεί να ξεφύγει από τα στηρίγματα των 900 μονάδων και να πορευτεί προς τις αντιστάσεις των 950 – 1.000 μονάδων. Αποτέλεσμα είναι να κινείται σταθερά με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο κρατά σχετικά χαμηλά τη μπάλα;

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν προσδοκίες οι οποίες μάλλον διαψεύστηκαν από την πορεία της ελληνικής αγοράς δεδομένου ότι η Λεωφόρος Αθηνών πέρασε στα «ψιλά» μια σειρά θετικών εξελίξεων, όπως η ανάπτυξη – ρεκόρ του β’ τριμήνου αλλά και η επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Ως αποτέλεσμα, σε μία εβδομάδα «πλούσια» σε θετικές ειδήσεις, ο Γενικός Δείκτης απώλεσε περισσότερο από 1,5%, επιστρέφοντας στα στηρίγματα των 900 μονάδων, ενώ ο τραπεζικός κλάδος ακολούθησε την ευρύτερη τάση, διολισθαίνοντας κατά 1,45% σε εβδομαδιαία βάση. Σήμερα, η εικόνα της αγοράς εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη.

«Αν και η κατάσταση στην πραγματική οικονομία παρουσιάζει σαφή και σταδιακή βελτίωση όπως έδειξαν και τα τελευταία στοιχεία, ο Γενικός Δείκτης αδυνατεί να διασπάσει αποφασιστικά σημαντικές αντιστάσεις, οι οποίες θα του ανοίξουν τον δρόμο για νέα υψηλά πενταετίας», τονίζει στο «MR» ο Χρήστος Αλωνιστιώτης, Senior Portfolio Manager στην XSpot Wealth.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή