Στο 8,2% ανεβάζει τον πήχυ της ανάπτυξης η Μοody’s Analytics

Στο 8,2% ανεβάζει τον πήχυ της ανάπτυξης η Μοody’s Analytics

Στο 8,2% για το 2021 και στο 5,1% για το 2022 τοποθετεί το ύψος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας η Moody’s Analytics σε έκθεσή της. 

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 8,2% για το 2021 και στο 5,1% για το 2022 τοποθετεί το ύψος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας η Moody’s Analytics σε νέα έκθεσή της. 

Ειδικότερα, σημειώνει πως παρότι η ανάκαμψη αναμενόταν λόγω και της πίεσης που δέχτηκε η οικονομία το 2020, το μέγεθός της ωστόσο αιφνιδίασε τους πάντες. 

Επισημαίνει ότι η αύξηση 16,2% του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες εισροές από την τουριστική περίοδο δεν έχουν κταγραφεί μετά την παρέλευση αυτού, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Με αυτά τα δεδομένα, το έως τώρα αισιόδοξο σενάριο της Moody’s Analytics για την Ελλάδα καθίσταται το βασικό και προβλέπει ανάπτυξη 8,2% φέτος και 5,1% το 2022, ενώ σε διψήφια ποσοστά εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη και στο τρέχον τρίτο τρίμηνο.

Όπως σημειώνει στην εν λόγω έκθεση ο οικονομολόγος της Moody’s Analytics, Michael Grammatikopoulos, η ελληνική οικονομία επέστρεψε επισήμως στα προ της πανδημίας επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας και είναι πλέον μία από τις επτά χώρες της ευρωζώνης που ανακάμπτει πλήρως σε επίπεδο πραγματικού ΑΕΠ και προχωρά προς επέκταση.

Το ελληνικό ΑΕΠ είναι τώρα 0,6% πάνω από τα επίπεδα προ πανδημίας, επισημαίνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή