Επτά νέα ξενοδοχεία ανοίγουν δύο μεγάλοι όμιλοι το 2022

Επτά νέα ξενοδοχεία ανοίγουν δύο μεγάλοι όμιλοι το 2022

Δρομολογούνται 4 από την πολυεθνική Accor και 3 από την κινεζική Fosun

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περαιτέρω επέκτασή τους στον ελληνικό τουρισμό με νέες ξενοδοχειακές μονάδες που θα λειτουργήσουν από το 2022 δρομολογούν η γαλλική πολυεθνική Accor και η κινεζική Fosun Tourism Group, η οποία έχει εξαγοράσει τα σήματα και τις συμβάσεις της Thomas Cook στον κλάδο.

Μάλιστα οι επικεφαλής της Accor, Sébastien Bazin πρόεδρος και CEO και Maud Bailly διευθύνουσα σύμβουλος για τη νότια Ευρώπη, επισκέπτονται σήμερα την Αθήνα και έχουν προγραμματίσει σειρά επαφών με συνεργάτες τους και, κυρίως, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Παράλληλα θα παραστούν και στην τελετή των επισήμων εγκαινίων του νέου ξενοδοχείου που θα λειτουργεί με τα χρώματα της Accor στην Αθήνα, του Athens Capital, ιδιοκτησίας της Λάμψα.

Οι σχεδιασμοί των δύο ομίλων, Accor και Fosun, όπως και άλλα ανάλογα επενδυτικά πλάνα σε τουριστικές υποδομές και ξενοδοχειακά ακίνητα στη χώρα, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχει προσλάβει ο ελληνικός τουρισμός ήδη από το 2013 και ακόμα περισσότερο μετά την επιτυχή λειτουργία του κατά τα δύο έτη της πανδημίας, σχολιάζουν πηγές της τουριστικής βιομηχανίας.

Στα σχέδια της Accor για την Ελλάδα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα ξενοδοχεία που προγραμματίζεται να ανοίξουν από το 2022 και μετά και τα οποία θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο των επτά μονάδων που ήδη λειτουργεί στην χώρα. Ειδικότερα, το 2022 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρεις ακόμα μονάδες. Πρόκειται για το Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία, το Raffles στη Μύκονο και το Fairmont, επίσης στη Μύκονο.

Σημειώνεται πως το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Accor απαρτίζεται σήμερα από τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τρία στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το Ιbis Styles Athens Routes στην Αθήνα και το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) που άνοιξε φέτος ανανεωμένο στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia (όμιλος Ν. Σουλούνια) στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού, Accor S.A. κατέχει, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία, θέρετρα και ακίνητα φιλοξενίας και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και η έκτη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Λειτουργεί σε 5.199 τοποθεσίες σε περισσότερες από 110 χώρες. Η συνολική χωρητικότητά της είναι περίπου 762.000 δωμάτια ενώ δραστηριοποιείται με μάρκες που καλύπτουν πολλά τμήματα φιλοξενίας: Luxury (Raffles, Fairmont, Sofitel), premium (MGallery, Pullman, Swissôtel), μεσαίας κλίμακας (Novotel, Mercure, Adagio) και οικονομικές (Ιbis, hotelF1). Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Issy-les-Moulineaux της Γαλλίας και αποτελεί συστατικό στοιχείο του δείκτη CAC Next 20.

Από την πλευρά της η Fosun Tourism Group ανακοίνωσε το άνοιγμα άλλων τριών νέων ξενοδοχείων της στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2022 έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου της Casa Cook στη Σάμο, το οποίο είναι το πρώτο νεόδμητο ξενοδοχείο Casa Cook από το 2019. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Fosun Tourism Group, το 2022 αναμένεται να ανοίξει και νέο Casa Cook στη Μύκονο, όπως και νέο Cook’s Club στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή