Στόχος, η αξία της Αpple να φτάσει τα 3 τρισ. δολ. με το νέο iPhone 13

Στόχος, η αξία της Αpple να φτάσει τα 3 τρισ. δολ. με το νέο iPhone 13

Εμφαση στην υποδοχή από τους επενδυτές δίνει ο τεχνολογικός κολοσσός

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aργά χθες παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της Apple, μεταξύ των οποίων και τα νέα iPhone. Ως συνήθως, η εταιρεία τηρούσε σιγήν ιχθύος μέχρι τελευταία στιγμή, ενώ όπως επισημαίνουν αναλυτές, αυτή τη φορά δεν τους απασχολούν τόσο τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone, αλλά η αποδοχή τους από την αμερικανική αγορά και το πώς θα διαμορφωθεί η αξία του ομίλου συνολικά. Και παρά το γεγονός ότι έχουν ακουστεί πολλά για το όνομα των νέων συσκευών, και το εάν αυτό παραπέμπει στον αριθμό που η δεισιδαιμονία τον θεωρεί ως φέροντα κακή τύχη, τελικώς αυτό δεν άλλαξε – είναι το iPhone 13. Μάλιστα, άρχισαν πολλά να λέγονται για το iPhone 13, όταν ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες για το iPhone 14, που επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις και θα λανσαριστεί το 2022, σύμφωνα με το CNN. Σε δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την Sell Cell με τη συμμετοχή 3.000 χρηστών προϊόντων Apple, το 18% απάντησε πως τους απωθούσε η ονομασία iPhone 13. Ο ίδιος ο όμιλος, πάντως, δεν συμμερίζεται την άποψή τους. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως έχει ήδη κυκλοφορήσει το λογισμικό iOS 13 και ένα MacBook 13 ιντσών. Αναμένονταν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές των iPhone 13: ένα μίνι iPhone με οθόνη 5,4 ιντσών, το iPhone 13 με οθόνη 6,1 ιντσών, ένα iPhone Pro και ένα iPhone Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι εκδόσεις Pro των νέων μοντέλων της Apple θα έχουν και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τις δυνατότητες της κάμερας, ενώ θα μπορεί κανείς να τραβά βίντεο, θολώνοντας το φόντο. Επιπλέον, όσοι αναμένουν πως ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας θα εισέλθει σύντομα στον χώρο των συσκευών με αναδιπλούμενη οθόνη, θα απογοητευθούν. Ακόμα η εταιρεία παραμένει σταθερή στην επιλογή της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να πιστοποιήσει η συσκευή τον χρήστη και δεν εξετάζει την επαναφορά της μεθόδου του δακτυλικού αποτυπώματος, όπως αναφέρει το CNN. Ο νέος επεξεργαστής των iPhone, Α15, υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και η μπαταρία μεγαλύτερη χωρητικότητα. Οι νέες προαναφερθείσες συσκευές, κατά τις προβλέψεις, θα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας στις 24 του μηνός, ενώ για την Ελλάδα ίσως χρειαστεί περαιτέρω αναμονή.

Κι ενώ μέχρι πρότινος το μείζον γεγονός των νέων μοντέλων iPhone ήταν αυτή καθαυτήν η κυκλοφορία τους και τα νέα τους χαρακτηριστικά, σήμερα η έμφαση δίδεται στην υποδοχή τους από τους επενδυτές και τους αναλυτές της αμερικανικής αγοράς. Από την πλευρά του ο όμιλος υψηλής τεχνολογίας της Apple επιδιώκει η χρηματιστηριακή του αξία να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων. «Κατά την εκτίμησή μας η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει τα 3 τρισ. δολάρια στις αρχές του 2022 και στην επίτευξη του στόχου αυτού θα τη συνδράμουν τα νέα iPhone 13», παρατηρεί εν κατακλείδι ο Νταν Αϊβς, αναλυτής του επενδυτικού ομίλου Wedbush Securities.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή