Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

O κλάδος ταξιδίων και αναψυχής στήριξε τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Υψηλότερα και οι τραπεζικές μετοχές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις που έφεραν τις ευρωπαϊκές μετοχές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο ταξιδίων και αναψυχής, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σημερινή ανακοίνωση ενισχυμένος κατά 3,38%. Αυτή ήταν η πέμπτη καλύτερη ημερήσια επίδοση για τον εν λόγω κλάδο από τον Νοέμβριο του 2020, όταν και δόθηκε η επίσημη έγκριση για χρήση του εμβολίου της Pfizer. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,44%, βρίσκοντας επιπλέον στήριξη από τον κλάδο των τραπεζών. O FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 7.030 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 15.651 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,59% στις 6.622 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρούσε αργά χθες το βράδυ 0,6% στα 72,21 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημείωνε πτώση 2,3% στα 1.754 δολ./ουγγιά. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1760.

Η μετοχή της Ryanair ξεχώρισε στη χθεσινή ημέρα καθώς πραγματοποίησε ράλι 8,27%. Οι προβλέψεις της Ryanair για αύξηση της επιβατικής κίνησης όπως και η απόφαση να προσλάβει 5.000 εργαζομένους προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση αυτή, ήταν ο καταλύτης για να περιβληθεί ολόκληρος ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής από ένα κλίμα ευδαιμονίας. 

Μιλώντας πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ryanair, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ο’ Λίρι ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα ανοίξει 10 νέους σταθμούς επιβίβασης σε όλη την Ευρώπη φέτος. Παράλληλα, η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξή της κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένοντας πλέον αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50%, έναντι 33% που προέβλεπε προηγουμένως.

Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν επίσης ανοδικά σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ξεθύμαναν, ενώ τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street (παρόλο που σήμερα καταγράφει κέρδη) επανέφεραν προσδοκίες ότι τα μέτρα στήριξης των κεντρικών τραπεζών δεν θα αποσυρθούν νωρίτερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή