Αύξηση τζίρου κατά 31,1% για την Byte Computers το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση τζίρου κατά 31,1% για την Byte Computers το πρώτο εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 68,7% συγκριτικά με πέρυσι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών ενίσχυσε κατά 31,1%, στα 19 εκατ. ευρώ, η Byte Computer το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020. Τα μεικτά κέρδη του oμίλου διευρύνθηκαν κατά 49,5% σε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα συγκρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους (1,7 εκατ. ευρώ). Ως αποτέλεσμα, η εισηγμένη αύξησε τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) κατά 69,8%, στα 2,423 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 1,7 εκατ. από 728 χιλ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,2 εκατ. από 690 χιλ., έχοντας αυξηθεί κατά 68,7%, με το ενοποιημένο μεικτό περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται σε 19,8% έναντι 17,3% το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η αυξημένη κερδοφορία οδήγησε σε ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 16,3 εκατ. από 15,6 εκατ. στα τέλη 2020. Ο δανεισμός μειώθηκε σε 5,8 εκατ. από 6,2 εκατ. ευρώ στα τέλη του προηγούμενου έτους, με τον καθαρό δανεισμό να είναι μηδενικός επειδή τα ταμειακά διαθέσιμα υπερκαλύπτουν τις δανειακές υποχρεώσεις. Για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση πρώτου εξαμήνου «ενόψει και του διαφαινομένου, μετά από τόσο πολύ καιρό, θετικού κλίματος στην αγορά πληροφορικής και συγχρόνων τεχνολογιών, ο όμιλος αναμένεται να διατηρήσει και να ενισχύσει την κερδοφόρα πορεία του πρώτου εξαμήνου». Κατά το πρώτο εξάμηνο, η εισηγμένη υπέγραψε σειρά έργων με το Δημόσιο, στα οποία περιλαμβάνεται η σύμβαση ύψους 861,2 χιλ. ευρώ για την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και η παροχή υπηρεσιών παραγωγικής λειτουργίας για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, έργο της τάξεως των 1,7 εκατ. ευρώ, που ανέλαβε ως κοινοπραξία με τον ΟΤΕ. Ανέλαβε ακόμη και την παροχή υπηρεσιών τηλεματικής οχημάτων της ΔΕΔΔΗΕ, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ως μέλος ένωσης με τις εταιρείες OTE και Intrakat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή