Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,40% και εκτόξευση τζίρου

Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,40% και εκτόξευση τζίρου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 912,81 μονάδες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μίνι ράλι που σημείωσε ο Γενικός Δείκτης κατά τις τελικές δημοπρασίες και από τα χαμηλά ημέρας, έδωσε το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να εκτοξεύονται λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων και της αναδιάρθρωσης των δεικτών της FTSE Russell.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,40% στις 912,81 μονάδες, ενώ στα χαμηλά κινούνταν στις 905,24 μονάδες, και ο τζίρος ανήλθε στα 127,99 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 2.207,07 μονάδες, στο +0,16% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μεσαία κεφαλαιοποίηση και στις 1.500,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε κλείνοντας με κέρδη 1,51% στις 579,23 μονάδες.

Από τα blue chips ξεχώρισαν οι ΕΥΔΑΠ (+3,91%) και Jumbo (+3,66%), ενώ με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Motor Oil. Στον αντίποδα, πτώση άνω του 3% κατέγραψαν ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,3%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης άγγιξε το +2,70%.

Η εγχώρια αγορά συνέχισε τον επιτόπιο βηματισμό της την εβδομάδα που πέρασε παρά τις οποίες επιμέρους θετικές διαφοροποιήσεις, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Αν και οι επιπτώσεις των ενεργειακών ανατιμήσεων θεωρείται προσώρας ότι μπορούν να αναχαιτιστούν με ή χωρίς την κρατική συνδρομή, η άγνωστη παράμετρος παραμένει ο χρόνος και ενδεχομένως εκεί εστιάζεται η αφορμή για τη βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος.

Τα τεχνικά δεδομένα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, η πλάγια κίνηση του Γενικού Δείκτη έδωσε κάποιες ανάσες ανακτώντας την περιοχή των 900 μονάδων, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει δραστικά την εικόνα. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε συσσώρευση, μια κίνηση αναμονής από τις αρχές Αυγούστου χωρίς να δημιουργεί ενθουσιασμό ή απογοήτευση στους εμπλεκομένους.

Μετά την καταγραφή των πρόσφατων υψηλών έτους, όπως παρατηρεί ο αναλυτής, οι διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη έχουν συρρικνωθεί εντυπωσιακά, με τις ημερήσιες συνεδριάσεις να κινούνται ακόμη και σε 2-3 μονάδες, ενώ όλη η εβδομάδα ολοκληρώθηκε μέσα σε 13 μονάδες διακύμανσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή