Premia Properties: Δρομολογεί νέες επενδύσεις σε ακίνητα

Premia Properties: Δρομολογεί νέες επενδύσεις σε ακίνητα

Απέκτησε κτίριο σε περιοχή του Πειραιά, σηματοδοτώντας την είσοδό της στον κλάδο της εκμετάλλευσης οικιστικών συγκροτημάτων προσιτού κόστους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αναμένεται η αύξηση των εσόδων και των κερδών της Premia Properties κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου, όταν και θα γίνει εμφανές το οικονομικό όφελος από την πρόσφατη ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας. Παράλληλα, η εισηγμένη δρομολογεί νέες επενδύσεις, με πιο πρόσφατη την απόκτηση ενός αυτοτελούς οικιστικού συγκροτήματος στην περιοχή του Πειραιά (Αγ. Διονύσιος), που αναπτύχθηκε από την Dimand Real Estate και –σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»– μισθώνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία Teleperformance μέχρι το 2034 για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών στελεχών της εταιρείας.

Πρόκειται για μια συναλλαγή αξίας 10,2 εκατ. ευρώ, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο της Premia στον κλάδο της εκμετάλλευσης οικιστικών συγκροτημάτων προσιτού κόστους. «Πρόκειται για μια αγορά που θεωρούμε ότι δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, αλλά που διαθέτει πολύ σημαντικές προοπτικές. Για τον σκοπό αυτό συνήψαμε στρατηγική συνεργασία με την Dimand Real Estate», αναφέρει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Μαρκάζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη εντοπίσει κι άλλα ακίνητα ανάλογου χαρακτήρα, που αναπτύσσει ήδη ή πρόκειται σύντομα να αναπτύξει η Dimand τόσο στην περιοχή του Πειραιά όσο και αλλού. Παράλληλα, η Premia αναζητάει αυτοτελή μισθωμένα οικιστικά συγκροτήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη. Ασφαλώς, συνεχίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για logistics, εμπορικά ακίνητα υπεραγορών και ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. κλινικές, κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων κτλ).

Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ (από 2,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), ενώ τα έσοδα κατέγραψαν μεγάλη αύξηση κατά 350%, σε 3,6 εκατ. ευρώ, από 0,8 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από ενοικιάσεις άγγιξαν τα 2 εκατ. ευρώ, από 0,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ, από 1,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή