«Βουτιά» της ΔΕΗ, σε χαμηλά δύο μηνών το Χ.Α.

«Βουτιά» της ΔΕΗ, σε χαμηλά δύο μηνών το Χ.Α.

Σε επίπεδο εβδομάδας, το Χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες 4,3%

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 873 μονάδες και σε χαμηλά δύο μηνών προσγειώθηκε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου το κεντρικό «θέμα» ήταν η ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, κάτι που άσκησε πιέσεις στη μετοχή της και παρέσυρε χαμηλότερα την αγορά λόγω των σεναρίων που έκαναν τον γύρο του Χ.Α. για αυξήσεις κεφαλαίου και σε άλλες εισηγμένες, τη στιγμή που και στις διεθνείς αγορές το κλίμα δεν ήταν θετικό. Οπως έδειξε και η πρόσφατη συμπεριφορά των επενδυτών στις τραπεζικές ΑΜΚ, το Χ.Α. αναμένεται να εισέλθει, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε νέα φάση αναμονής και εσωστρέφειας καθώς οι σχετικές διαδικασίες συγκέντρωσης των προσφορών και το μέγεθος των αντλούμενων κεφαλαίων παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τα προηγούμενα εγχειρήματα. Πάντως, όπως επισημαίνουν, η άτακτη υποχώρηση των αποτιμήσεων που προκάλεσε η ΔΕΗ μπορεί να δημιουργεί ελκυστικά σημεία τοποθετήσεων σε πολλές μετοχές. Στα στατιστικά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,54% στις 873,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 98,44 εκατ. ευρώ.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,65%, στις 2.107,40 μονάδες, στο -0,10% και στις 1.455,97 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,96% στις 549,13 μονάδες.

Η ΔΕΗ πρωταγωνίστησε στην πτώση με απώλειες 11,53% της ΔΕΗ, και ακολούθησαν οι «Μυτιληναίος» (-3,10%) και ΟΤΕ (- 2,89%), ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΕΛΒΑΛΧαλκόρ, ΕΛΠΕ, Eurobank, Εθνική και ΑΔΜΗΕ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 4,3%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 5,19%. Το οχυρό στήριξης των 880 μονάδων έπεσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, με την τεχνική ανάλυση να δείχνει πως το επόμενο σημείο «συνάντησης» μπορεί να είναι οι 855 μονάδες. Από το επίπεδο αυτό αναμένεται κάποιου είδους τοπική ανοδική αντίδραση με πέρας τις 880 μονάδες. Η λύση της συσσώρευσης πάντως βρίσκεται στις 830 μονάδες, εκεί η εικόνα αλλάζει υπέρ των πωλητών, που αποκτούν το πάνω χέρι στην διαχείριση της τάσης. Προς το παρόν, υπάρχει μια απόσταση ασφαλείας από το εν λόγω επίπεδο και μια εικόνα υπερπώλησης που βραχυπρόθεσμα χρήζει διόρθωσης. Από την έντασή της θα κριθεί εάν η αγορά θα βρεθεί ή όχι σε καθοδικές περιπέτειες, καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή