ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή κοινότητα για τις επιχειρήσεις από την HDB

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα συμβάλει στη διεθνή ανάπτυξη των εταιρειών

Ψηφιακή κοινότητα για τις επιχειρήσεις από την HDB

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) εισάγει στην ελληνική αγορά την ψηφιακή κοινότητα «InnoAgora» powered by HDB, που φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Bpifrance. 

Η InnoAgora αποτελεί μια δυναμική ψηφιακή κοινότητα που συμβάλλει στη διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων και παρέχει πραγματικές ευκαιρίες networking, δημιουργώντας κανάλια επικοινωνίας με επενδυτές και άλλους εταίρους. Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα συμμετέχει φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.

Ως διαδικτυακή κοινότητα διασύνδεσης παρέχει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες με έντονο χαρακτήρα εξωστρέφειας τρεις διαφορετικές κατηγορίες συμμετεχόντων: 

– Επιχειρήσεις που μπορεί να είναι νεοφυείς (startups), μικρής ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης (SMEs ή και Mid-cap). 

– Επενδυτές όπως κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capitals), Business Angels (επιχειρηματικοί άγγελοι), μεγάλες εταιρείες, family offices (οικογενειακά γραφεία) και τράπεζες. 

– Υποστηρικτικούς μηχανισμούς, όπως incubators και accelerators.

Μέχρι σήμερα το δίκτυο της EuroQuity έχει περισσότερες από 16.000 εταιρείες, με περισσότερες από 100 να είναι ελληνικές. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τα μέλη της InnoAgora να δημιουργήσουν συνέργειες με πολλαπλά μέλη του οικοσυστήματος σε διεθνές επίπεδο.

Η EuroQuity δίνει επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης webinar και e-pitching, ενώ μέσα από την πλατφόρμα έχουν επενδυθεί περίπου 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς εκδηλώσεις διασύνδεσης (matchmaking events), πιστοποιήσεις (e-certifications) και προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration).

Μέσω της πρωτοβουλίας της HDB δίνεται η δυνατότητα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις και φορείς από την Ελλάδα να δημιουργήσουν διαδικτυακό προφίλ, ώστε να μπορούν να προβάλλουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά στοιχεία τους που αφορούν πιθανούς επενδυτές και συνεργάτες. Εχουν ήδη αναπτυχθεί συνεργασίες της HDB με ελληνικούς συλλογικούς φορείς για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην InnoAgora.