Ενίσχυση τζίρου 8,3% το α΄ εξάμηνο για ΟΛΠ

Ενίσχυση τζίρου 8,3% το α΄ εξάμηνο για ΟΛΠ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 8,3%, ήτοι 5,5 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και συγκεκριμένα ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ έναντι 66,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. H εξέλιξη αποδίδεται στην αύξηση των εσόδων από τον τομέα κρουαζιέρας, των εσόδων από τον τομέα διακίνησης αυτοκινήτων και των εσόδων του τομέα ακτοπλοΐας, κατά 175,1%, 34,9% και 9,7%, αντίστοιχα (δηλαδή κατά 1,2 εκατ., 1,9 εκατ. και 0,3 εκατ. ευρώ περίπου, αντίστοιχα). Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση των εσόδων από την παραχώρηση των προβλητών εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ και ΙΙΙ κατά 5,7% ή 1,8 εκατ. Τα προ φόρων κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 20,84 εκατ. έναντι 20,85 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2020 και τα κέρδη μετά από φόρους σε 15,1 εκατ. έναντι 15,5 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ Yu Zenggang σημειώνει πως «η συνεχής αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, παρά τις δυσκολίες με τις οποίες όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, αποδεικνύει πως ο ΟΛΠ είναι μια εταιρεία με ανθεκτικότητα και ισχυρές βάσεις που υπεύθυνα συνεχίζει να εφαρμόζει και να υλοποιεί τη στρατηγική της για το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη πια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα καλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται πως, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η νέα, τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Cosco Shipping και ελληνικού Δημοσίου για το λιμάνι. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης αφορά την εκτέλεση των υπόλοιπων επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά σε 5 έτη αλλά και τη μεταφορά ενός επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην Cosco Shipping.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή