ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα δικαστήρια η Tesla για ρατσισμό και άθλιες συνθήκες εργασίας

Στα δικαστήρια η Tesla για ρατσισμό και άθλιες συνθήκες εργασίας

Ο Oουεν Ντίας ως Αφροαμερικανός έχει συνηθίσει να είναι οι προσβολές κομμάτι της καθημερινότητάς του. Αλλά όλα όσα έζησε ως εργαζόμενος στην αυτοκινητοβιομηχανία Tesla δεν συγκρίνονται με τίποτα, όπως αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle. Ο 53χρονος Ντίας εργάστηκε από το 2015 έως το 2016 σε μονάδα παραγωγής της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας. Χειριζόταν ανελκυστήρες και μέσα στα καθήκοντά του ήταν να φροντίζει για τη μεταφορά μεταλλικών στοιχείων και εξαρτημάτων στη γραμμή παραγωγής. Ομως, αντί για ένα ανθρώπινο περιβάλλον βρέθηκε να εργάζεται σε απαράδεκτες συνθήκες και παραιτήθηκε. Τα υποτιμητικά σχόλια και οι εκδηλώσεις μίσους αποτελούσαν τον κανόνα στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Πέντε χρόνια μετά, ο Ντίας ξανασυναντά τον πρώην εργοδότη του στις δικαστικές αίθουσες, ύστερα από αγωγή εις βάρος του για ρατσισμό και διακρίσεις. Σύμφωνα με τον Ντίας, τα εργοστάσια της Tesla αποτελούν «χώρους ρατσιστικής συμπεριφοράς». H Tesla αναφέρει πως δεν είχε καμία γνώση για ενδεχόμενη κακή συμπεριφορά υπαλλήλων της, επαναλαμβάνοντας πως αντιτίθεται σε κάθε μορφή διακρίσεων και παρενόχλησης, ενώ τα συναφή περιστατικά διερευνώνται. Αυτά δεν αρκούν στον Ντίας, ο οποίος ζητάει αποζημίωση για τα ψυχικά τραύματα που υπέστη. «Συνεχώς άκουγα εκφράσεις όπως “έλα εδώ, νέγρε!” ή “γύρνα στην Αφρική”», είχε δηλώσει ο Ντίας στην εφημερίδα New York Times. «Ερχεται κάποια στιγμή και αναρωτιέσαι: Πού είναι το όριο;».

Στο επίμαχο εργοστάσιο της Tesla λέγεται ότι υπήρχαν γκράφιτι υπέρ της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν μαζί με απειλές για Αφροαμερικανούς, αλλά και γκράφιτι με τη ναζιστική σβάστικα. Ο Οουεν Ντίας, πάντως, δεν είναι ο μόνος εργαζόμενος στην Τesla που έχει κινηθεί νομικά, όπως αναφέρει η DW.  Συνολικά 104 αντίστοιχες περιπτώσεις περιλαμβάνονται στη δικογραφία των 500 σελίδων. Ο αριθμός των θιγομένων μπορεί να είναι μεγαλύτερος, επειδή πολλοί ήταν αναγκασμένοι να υπογράφουν ρήτρες διαιτησίας, ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Ωστόσο ο Ντίας –όπως και άλλοι εργαζόμενοι– είχε υπογράψει σύμβαση προσωρινής εργασίας μέσω γραφείων πρόσληψης χωρίς ρήτρα διαιτησίας, γεγονός που του έδινε ευχέρεια κινήσεων.

Οι πρακτικές της Tesla δεν αποτελούν εξαίρεση. «Οι εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ συχνά συνδυάζουν την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας με ξεπερασμένες εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν στον 19ο αιώνα», αναφέρει ο Ντέλσον Λιχτενστάιν, ιστορικός της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας. Οπως επισημαίνει, εταιρείες όπως η Tesla προσπαθούν να αποποιηθούν της νομικής, ηθικής και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους υπαλλήλους τους για να εξοικονομήσουν χρήματα.