Πρόσληψη εργασιακών συμβούλων με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόσληψη εργασιακών συμβούλων με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με τη συμπλήρωση 50 και όχι 100 ενσήμων το επίδομα ανεργίας σε εργαζομένους στον επισιτισμό - τουρισμό

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη εργασιακών συμβούλων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, αλλά και τη λειτουργία Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεγάλων και Μεσαίων Επιχειρήσεων στον ΟΑΕΔ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κοινωνική πολιτική. Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη που δίνει παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ελεύθερους επαγγελματίες για την οριστική ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019, ενώ δίνεται ανάσα σε χιλιάδες εργαζομένους στον επισιτισμό – τουρισμό, που θα μπορούν να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας με τη συμπλήρωση 50 και όχι 100 ενσήμων.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

• Εργασιακοί σύμβουλοι σε όσους αναζητούν εργασία αλλά και σε εργοδότες θα εντάσσονται στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης. 

• Εξειδικευμένοι σύμβουλοι θα προσληφθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και έλεγχο νομιμότητας από το ΑΣΕΠ. Θα συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους στην πρώτη φάση λειτουργίας του θεσμού, για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας.

• Εισάγεται η μέθοδος της εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων. Προβλέπεται η διαδικασία σύνταξης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης για καθέναν από αυτούς, με στόχο τη διευκόλυνση της σύζευξης των εγγεγραμμένων ανέργων με τις ανάλογες θέσεις εργασίας που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις.

Αλλες ρυθμίσεις

• Παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία για τους ελεύθερους επαγγελματίες οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ενταχθούν στο δεύτερο στάδιο ρύθμισης (έως 120 δόσεις) του ν. 4611/2019.

• Κατ’ εξαίρεσιν για το έτος 2021, θεσμοθετούνται ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας εποχικά απασχολουμένων στον κλάδο τουρισμού – επισιτισμού. Προβλέπεται ειδικότερα ότι μειώνεται από 100 σε 50 ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του τακτικού επιδόματος ανεργίας.

• Θεσπίζεται επιβράβευση με τη μορφή μπόνους για τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που απασχολούνται στην υποστήριξη της εξυπηρέτησης πελατών μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1555, εφόσον επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Παράλληλα, επεκτείνεται για το 2022 η επιβράβευση των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ βάσει ποσοτικών στόχων εκκαθάρισης συντάξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή