Έως τον Ιούνιο του 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ

Έως τον Ιούνιο του 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση των μειωμένων συντελεστών από το 24% στο 13% για σειρά προϊόντων και υπηρεσιών προβλέπει η διάταξη που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ισχύει από σήμερα. Παράλληλα, μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού, καθώς και στις ζωοτροφές. Επίσης, με άλλη διάταξη μειώνεται στο μισό ο φόρος στη συγκέντρωση κεφαλαίου, ενώ επεκτείνεται η αναστολή πληρωμής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης. Ειδικότερα, η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει:

1. Επέκταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές, στον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και στο τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022.

2. Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού από το 24% σε 13% από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

3. Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή από το 13% στο 6%. Τα αγαθά για τα οποία καθορίζεται υπερμειωμένος συντελεστής είναι: άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών, έστω και τεμαχισμένα, αλεσμένα, συμπιεσμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες), τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές (FOIN, LUZERNE), τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, καλαμπόκι. 

4. Μείωση 50% του φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίου από 1η Οκτωβρίου 2021.

5. Επέκταση της αναστολής πληρωμής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης έως τον Ιούνιο του 2022. 

Τέλος, η τροπολογία προβλέπει την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του 2021 σε έξι ισόποσες δόσεις και δυνατότητα πληρωμής διπλής δόσης τον Οκτώβριο (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή