Με άνοδο μπήκε ο Οκτώβριος στο Χρηματιστήριο

Με άνοδο μπήκε ο Οκτώβριος στο Χρηματιστήριο

O Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,66% και διαμορφώθηκε στις 871,06 μονάδες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε τον νέο μήνα και το τελευταίο τρίμηνο του έτους το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας ανοδικές διαθέσεις μετά τον δύσκολο Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν με απώλειες και η επιφυλακτικότητα ήταν εμφανής στο άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Το -6,3% του περασμένου μήνα σε επίπεδο απόδοσης του Γενικού Δείκτη, που τον έφερε στη χειρότερη θέση διεθνώς μετά τον δείκτη Bovespa της Βραζιλίας, δημιουργεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, ευκαιρίες εισόδου, με ώθηση και από την πολύ καλή εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου των εισηγμένων.

Ετσι, όσον αφορά τα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 871,06 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 52,43 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,65% στις 2.108,72 μονάδες, στο +1,20% και στις 1.403,10 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 544,81 μονάδες. Η Βιοχάλκο και η ΔΕΗ έκλεισαν με κέρδη άνω του 3% και ξεχώρισαν από τα blue chips, με τις ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 2%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,79%.

H ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου άφησε μια πολύ ικανοποιητική εικόνα για τις επιδόσεις των εισηγμένων σε όλα τα επίπεδα των κεφαλαιοποιήσεων, όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, και αυτό σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση στην αγορά, περιορίζοντας το δυνητικό περιθώριο υποχώρησης, και ενδεχομένως να αποτελέσει υλικό για την υποστήριξη νέων ιδεών κυρίως στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Ηδη, άλλωστε, τα καλά νέα από τα αποτελέσματα περιόρισαν τις πιέσεις και έβγαλαν κάποιες περιορισμένες αγορές σε μετοχές που είχαν πιεστεί και αποφόρτισαν κάπως την επιφυλακτική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Για τον Γενικό Δείκτη, όπως επισημαίνει, οι 890 μονάδες αποτελούν ένα δύσκολο πέρασμα με τις υφιστάμενες συναλλακτικές συνθήκες, με τις τεχνικές ενδείξεις να παραμένουν απαισιόδοξες, καθώς οι αγοραστές δεν έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή